Bråviksloppet

En så fin lördag tänkte jag kunde spenderas hejandes på löpare i Norrköping. Efter en otroligt skön vecka med bra start på träningen så var jag fylld av energi. Käkade lite frulle och skulle ge mig iväg, bara sänka sadeln 0,5cm först då den känts snäppet för högt under veckan på min cross.

Sänkte sadeln och drog åt skruven.. PANG. Där gick skruven i 2 bitar och min energi försvann lite. Jag blir nästan aldrig arg, men lite irriterad blev jag allt. MEN.

Detta är såklart anledningen till att man har mer än en cykel för dom som inte visste det!

Tog bort Ironman-siffran på min tempohoj och pumpa upp däcken så fick den ut och rastas igen sen Kalmar. Dock inte mitt första val då det var en knapp mil genom Norrköping som skulle avklaras då Bråviken dumt nog är på fel sida av den staden.

Vet någon en cykelbutik i Linköping som har öppet på en söndag måntro?

Det var en rejäl blåst idag men blåste mot Norrköping så blev en skön tur dit, tack vare min Garmin Edge 800 så navigera jag mig hyfsat lätt igenom staden också.

Väl framme så var det bra med folk och stämning med hög musik. Christian Johnson var speaker och gjorde ett bra jobb på att ge information och hålla stämning. Kom iväg lite sent men knatteloppet starta precis när jag kom dit, underbart att se ett gäng barn springa iväg med sådan glädje!

Var sen sen start i vågar för 21km, 10km samt 5km. Främst utmärktes personer från Tjalve som tog hem vinst i 21km på både herr och dam-sidan via Mikael Zetterberg och Frida Södermark båda bloggare på www.lopningforalla.se. De fick även seger på damsidan i 5km samt i herrsidan på 10km med Markus Grönroos.

Blev lite att göra där så jag hoppade in som utdelare av medaljer till de som kom in i mål, roligt att se så många glada miner när de insett vad de lyckats med 🙂

Mycket bra arrangemang!

Mindre kul sen att cykla hem efteråt i motvind men bra träning 🙂

Några bilder från Bråviken:

Första knattarna som avklarat sin sträcka på 1,2km får medalj och en påse bilar
3 tjejer från Actic höll i uppvärmningen
De fick bra fart på deltagarna
Start av halvmarathon väntar. Även om Mikael vann med stor marginal så var det en som var ivrigare i starten de första 50m då han ville leda loppet någon gång 😛
Grönroos drar iväg från start i 10km
Kan se Nocouts Camilla till höger som tog en andra plats på 10km

 

Mycket folk och flera tält uppe från olika företag. Mattältet från ICA blev dock mest besökt
Tog mig en hamburgare efter starterna för att fylla på med energi efter cyklingen
Damvinnaren i 5km
Bråviksloppet profileras som familjärt. Visas genom att både stora och små är med!
Jag som hedrad ”kranskulla” 😉
Sista hjälten på halvmaran, tror det var ca 2h 50min.

Kommentera