Bambi på hal is

Det var då dags för premiär på längdskidorna jag införskaffat. Försökte följa instruktionerna  för tejpen. Sandpappra lite, satte på tejp, gnuggade och tog bort. Om det gick bra har jag inget svar på 😛

Då jag inte har något spår utanför dörren tog jag mitt pack och började gå mot Vidingsjö. Väl framme lyckades jag få på mig pjäxor och ställde mig på skidorna. So far so good.

Försökte sen att köra vilket gick sådär, jobbade mig in i tekniken lite. Men jag hann inte komma långt innan en rejäl backe kom. Tog mig upp för den och skulle sen åka ner, ner kom jag med hela kroppen i backen. Så bra gick min början alltså. Kanske inte blev så lyckat att börja med en nerförsbacke innan man lärt sig åka.

Tog mig in mer och mer i det men så kom en till rejäl nerförsbacke.. och jag drutta i backen igen. Tänkte på att det var tur ingen var bakom mig, få ett par skidor i hög fart i ryggen kan inte vara skönt. Hoppa upp och fortsatte sista biten för att klara av första varvet på 2.5km-banan. Stanna till lite innan jag skulle köra nästa varv men kände då av knät när körde. Stanna till och fundera lite, kom fram till att jag inte våga köra mer om jag ska kunna springa imorgon. Tanken från början var att köra ca 1timme.

Så jag transporterade mig över en timme för att träna i 17min, tur att det är helg så man inte måste vara effektiv 😛

Tog på lite kyla när jag kom hem nu för att se om det blir bra tills imorgon. Det är inte så farligt ändå men tanken imorgon är att springa 50+ km och då kan en liten sak göra stor skada…

Kläderna jag ska springa i under morgondagen är framplockade iaf, så hoppas det går bra, vet inte hur man annars tar sig till Vadstena? Cykel?

Kommentera