Julafton med löpning

Det blev en dålig natt mot julafton där jag vakna av att det gjorde ont i knät av att jag rörde mig i sängen. Drog mig därför länge i sängen innan jag väl gick upp, testa att hoppa lite och just det kändes ”ok”. Gjorde mig därför iordning för att springa till slut och skicka meddelande till farsan att jag ändå skulle testa och säger till om jag vänder efter en bit.

Tog en bild när jag kom ut och skickade en tomtehälsning på FB

Trots att det gjorde rätt ont när man rörde benet i vissa lägen i sängen så kändes det inte mycket när jag sprang. Det var ju ingen skada på benet mer än att den fick en smäll som det blev en bula av. Så jag fortsätta på utan tanke på att vända. Inga cykelvägar i Linköping var plogade och inte vägarna utanför Linköping så var rätt tugnt med snö/modd. Men det gjorde inte så mycket när man konstant fick bilar som vinka, blinka och tuta. De stora leenden man får från folk skapar riktig glädje på julafton så denna tradition vill jag inte bryta.

Vit jul kan man ju inte neka, denna bild togs ut mot ett fält och endast en liten brunn i mitten av fältet titta fram från det vita.

Denna tradition startade redan första året jag började springa 2008 där jag sprang från föräldrarna i Linghem till släktträff hos farmor och farfar i Berg. Dock under juldagen. Helt underbart 🙂

En bild från 4 år sedan när familjen kom ifatt mig med bilen

Tillbaka till denna julafton så möte jag till slut en plogbil efter 30km och det blev ett bättre underlag, men kände mig ändå lite seg så till slut bestämde jag mig för att be farsan komma och hämta mig. Så efter 37.5km, när jag kommit till Skänninge, så hoppade jag in för att få skjuts sista biten till Vadstena där jag skulle fira med familjen.

Underbara tomtefar

Prioritering vid julbordet. Kall farmorgröt med julskinka är bland det godaste som finns!

Kom ett gäng utanför fönstret och sjöng julsånger. <3 Vadstena

Tomten kom också såklart

Nelson håller hårt i sitt första paket

Fin gran med en fin mor

Det blev helt enkelt en underbar julafton hos mina föräldrars underbart mysiga hem, kunde inte önskat något mer!

 

Så nu behöver jag inte vara snäll på ett tag 😉

 

 

Kommentera