Just do it

Det finns många ursäkter, tro mig jag är expert på dom. Jag ville denna kväll egentligen åka skidor, men hur lätt är det när det är 6km bort? Hjälper ju inte att det är kallt, mörkt, är seg, redan tränat dryga timmen, åkte skidor igår, vet inte hur spåret är, det är isbana ute, har dåligt batteri i mp3-spelaren, klockan har redan börjat bli mycket etc etc.

Nu hade det inte gjort något i sig om jag hade skippat passet då det inte lägger med i något speciellt träningsupplägg som jag kör just nu. Men för varje ursäkt man kan komma på att INTE köra ett träningspass så borde man bara bli mer och mer sugen på att faktiskt genomföra det. För hur grymt känns det inte efteråt att man genomfört ett pass som hade så många motgånger i tanken!? Love it!

Standarden är ju att tänka på alla dessa pass som man dragit sig ut på och sen ångrat… eller vänta nu, jag kan inte komma på något sådant..

Nej jag bestämde mig för att trotsa det hela och testa lyckan att packa ner allt i en skidbag och se om det var möjligt att cykla med den. Och visst gick det. Kanske inte var överdrivet smidigt och med isbana på alla cykelvägar så gick det i snigelfart, men det gick!

Efter väldigt försiktig cykling så tog jag mig ut till Landerydsgolfbana, 21,5min för att cykla 6km. Ja snabbt gick det inte. Kände mig väl inte helt säker på isbanor trots dubbdäck, värst var sista biten ut mot golfbanan med några hundra meter isbana med traktorspår överallt som var ett par cm djupa.

Plocka fram alla saker

Det var inte direkt fullt med folk ute i spåret så man kom in i en skön bubbla och riktigt njöt. Märkte direkt vilket skillnad det var mot när jag körde igår, hade frusit på en del och man flög fram. Snacka om en vädersport.

Full fart i mitt lilla lyse mitt i mörkret

Efter två varv så strippa jag av ett par lager och kavla upp ärmarna, dags att öka farten!

Otroligt skönt var det. Hade det inte varit för jobb imorgon och att jag inte hade med någon dricka/mat så hade jag gärna fortsatt. Men riktigt nöjd blev jag ändå. Igår körde jag 3 varv med 6:00-tempo, idag blev det 4:35-tempo. Liiite skillnad.

Såg inte fram emot turen hem men fick ihop mina saker och valde sen det smartare alternativet att skippa cykelvägarna och tog bilvägarna hem. Både säkrare och snabbare.

Nu sitter jag här hemma och är sådär alldeles nöjd med mig själv 😀

 

 

4 thoughts on “Just do it

Kommentera