Ofrivillig vilodag

Hade tänkt ta det lugnt idag också men ändå springa. Då det klia lite i halsen i morse så tog jag ändå det kloka beslutet att inte springa till jobbet, vilket har hänt andra gånger och ändå fungera bra. Men det var på annat jobb, nu var det 6.5km kortaste vägen och kallt i luften. Ett samtal till bästa kollegan Linn mitt under hennes frukost ledde till att jag hade skjuts istället.

Hade med mig kläder för att springa hem sen men även där tog jag det kloka beslutet att be kollegan Andreas om skjuts hem vilket godtogs. Bra med fina kollegor 🙂

Nu drar jag inte så stort i detta då jag känt såhär tidigare och det har försvunnit utan problem men skadar inte att vara extra försiktig då det inte är något problem med ett par dagar lugnt.

Jag brukar vara glad över att jag typ bara haft något sjuktillfälle på jobbet senaste 3åren, kan ha glömt bort något dock. Detta går att jämföra med drygt 5år sen innan jag börja träna då jag kunde vara sjuk en gång i månaden, hur orka jag med det?!

Älska att vara frisk!

Får väl se under morgondagen hur det kommer att sluta. Har saker att göra inför jul så lite vila gör inget om det blir så 🙂

Kan nämna att det tog ca 20min till jobbet och ännu långsammare hem sen, 30(?)min. Med lugnt fart blir det runt 30min när man springer kortaste vägen… varför åka bil nu igen?

Ska testa att sova med min airtrim ikväll och se hur det är, den ger ju varmare och fuktigare inandningsluft så kan ju inte skada när halsen är lite irriterad. Kommer jag fortfarande ha på den när jag vaknar? 😉

Viktigast nu är att få in mycket sömn iaf, det är så lätt att slarva med det när man vill hinna med så mycket saker. Minst 8 timmar varje natt är guld värt!

Så godnatt!

 

4 thoughts on “Ofrivillig vilodag

  1. fitnesscoachen says:

    Ja det där fascinerar mig! En del tycks vara sjuka jämt, att de inte blir tokiga! Tänk om alla förstod hur många hälsofördelar det finns med träning, inte bara de uppenbara som viktkontroll och en starkare kropp, mindre ryggproblem osv, utan de vardagliga som att sova bättre, få ett bättre immunförsvar och ofta klara sig bättre från depressioner.

Kommentera