Vet du hur man knyter skosnören?

Det var något jag trodde mig veta när jag började springa 2008. Vad jag dock upptäckte var att någon gång då och då så hände det under passen att skosnören åkte upp. Stanna för att knyta skosnören under ett pass var inte min favoritsyssla, vissa skosnören var värre än andra, tex runda skosnören. Detta trots att jag inte knöt en Granny knot.

När jag därför sprang lopp eller andra pass där jag ville ta bort risken att detta skulle ske så  gjorde jag därför dubbelrosett. Den gick då aldrig upp för mig, däremot så var den inte alltid lika smidig att knyta upp efteråt.

Tror det var under 2009 som jag hittade min lösning på mitt extremt seriösa problem!

Secure knot

Det är åtminstone vad den kallas på Ian’s Shoelace site. Den är enkel att göra, har under resterande åren ALDRIG gått upp och den knyts upp lika lätt som om man skulle knyta dom som vanligt. Så det är något jag kör med även på vanliga skor numera.

Bra instruktioner finns hos Ian via följande länk:

http://www.fieggen.com/shoelace/secureknot.htm

Kan även rekommendera sidan i andra avseenden, har använt den för tips om olika snörningar också som jag vid två tillfällen använt för att göra skorna mer rymliga inför ultra när foten sväller samt ta bort tryckpunkt vid ett ställe som jag hade ont på under en tid.

När man se har kommit in på triathlon så uppkom ju andra lösningar på problemet också som jag har på en del skor, snabbsnörning. Finns i olika varianter men jag har kört med Ultimate Performance Elastic Laces från Wiggle. Enbart av anledning till namnet såklart! 😉

Men det går köra med vilket elastisk snöre som helst såklart. Lat nog att inte bara ha det på skor jag använt till triathlon utan även på vanliga löpskor 😛

Vill man trots allt ha en vanlig snörning så finns det en instruktion för snabbaste sättet på följande länk:

http://www.fieggen.com/shoelace/ianknot.htm

Vet inte varför man inte lärt sig den från början? För svår för barn kanske?

2 thoughts on “Vet du hur man knyter skosnören?

Comments are closed.