400-ingar med nya skor

Det stod på schemat denna dag i Campushallen på Akeles träning. Jag som kände att jag inte riktigt klara av mina Type A3-skor kunde glädjas av att mina Kinvara 3 jag beställde för någon månad sen som var restade nu kom. Så det blev en tur till affären när jag kom hem för att hämta ut dom vilket passa perfekt att köra intervaller med, rena vad dom ju definitivt.

Har så dålig koll på min form och korta distanser så visste inte vad jag skulle göra. Slog upp en calculator från min 800m tid på 2:31 som då angav speed-intervaller på 1:24-1:28 på 400-ingar, tänkte att det blir bra då det inte lär vara för snabbt åtminstone. Jag tänkte att jag skulle köra första på 1:28 och sen sänka med en sekund per intervall, borde passa.

Detta då jag inte ville riskera att köra slut mig och tappa allt samt att jag har väldigt dålig fartkontroll på bana, så tänkte träna lite på det.

Resultatet blev väl sisådär, men är ändå nöjd.

1:30
1:25
1:26
1:23
1:23
1:23
1:22
1:21
1:21
1:15

Kändes jobbigt första varvet men andra varvet flöt det på lättare och fortsatte så, fast jag hade svårt att hålla rätt fart. Nästan på alla gick första 100 för snabbt så jag sakta ner lite så att jag låg rätt vid 200 för att sen ha tappat lite vid 300 och då få öka igen…

Det blev inget riktigt maxpass då det blev jobbigt först på näst sista och sen kom mjölksyra  sista 100 på 10:e intervallen där jag ökade. I efterhand hade det varit bättre att fortsätta i samma stil och köra 15 intervaller istället.

Skorna var riktigt sköna att springa med och snygga är dom 🙂

Totalt sett är jag väldigt nöjd ändå. Gör inget att de inte blev något max pass utan mer ett flytpass med skön känsla. Utöver intervallerna blev det drygt 23km av lätt transportlöpning och 20min styrka. Imorgon har det dykt upp plan på att maxa 1000m på roddmaskin, får se hur det går..

Kommentera