Ingen 100-dagars utmaning för mig

Många som har hakat på denna utmaning som startats av Pasi Salonen. Idén har sina för och nackdelar, har själv utnyttjat liknande utmaning till mig själv. Men kände att jag skippar det även om jag var sugen. Jag ska istället träna på min disciplin för att äta bra medan jag ändå unnar mig de tillfällen som uppstår.

Idag blev det ett sånt tillfälle, inte bara av sötsaker utan rejält med mat. Men det är inget jag fick dåligt samvete över då jag inte hade den inställningen att det jag gjorde var ”fel”. Jag fortsätter och äta bra i övrigt och någon ändring ibland gör inget. Problemet blir när man ser det som fel att man ”åkt dit” och då får dåligt samvete och kanske fortsätter för att man ändå redan gjort ”fel”, så blir det en negativ spiral.

Men först hade jag denna dagen problem med ögat, som på kvällen blev bättre. Dagen bestod av en del jobbighet med ögat som under ett tag löstes genom en egengjord eyepatch.

Efter den jobbiga biten på dagen så var det skönt med en trevlig kväll planerad. Jag hade nämligen gett julklapp i form av middag med familjen på Ghingis med deras underbara mongoliska buffé. Det var flera år sen vi träffades bara familjen, blir så när systern skaffar egen familj. Men denna kväll var bara för oss och det var otroligt trevligt!

Starta med stark soppa så man direkt blev törstig

Sen var det dags att plocka ihop maten, för liten tallrik 😉

Vänta lite medan maten tillagas

Ser lite mindre rolig ut efteråt, men åh så gott!

Var inte ensam om att njuta av maten

Men räcker ju inte med mat, var ju efterätt också!

Finaste familjen!!

Efter detta så skulle jag lämna tillbaka en matkåpa till en polare, som passa på att bjuda på  muffins direkt från ugnen. Frukostmuffins med choklad i, det slank ner det också.

nomnomnom

Nu borde jag ha energi till ett långpass imorgon va?

 

Kommentera