Jönköping och marathonutmaningen

Efter gårdagens resande så fortsatte det i samma spår denna söndag. Vid 8-snåret satte jag mig i bilen och åkte ner mot Jönköping i ett väldigt trist och dimmigt väder. Men ner kom jag till slut och traskade bort till Friskis och Svettis där jag skulle få mig en utmaning idag. Hade nämligen bestämt träff med Emelie där med start på ett Yoga-pass. Yoga!

Jag är inte den rörligaste personen jag känner direkt och har faktiskt inte kört ett gruppass på gym tidigare. Men tänkte, why not? Rörlighet är något jag behöver träna på då det gått så långt att det riskerar skador för mig.

Visste egentligen inte riktigt vad som väntade mig men betalade och byta om. Emelie fanns dock inte i sikte och klockan börja närma sig 10, hon skulle ju vara där i god tid?! Till slut började folk gå in till passet och jag tänkte att jag måste gå in iaf. Så där var jag tillsamman med 20-talet tjejer och kände mig extremt borta.

Menmen, så kan det gå tänkte jag medan jag undra vad som hänt med Emelie som i sista stund sen kom in i salen varpå jag tog en liten lugnt suck 🙂

Näraste timmen tillbringades med diverse stretch/yoga-ställningar medan man skulle tänka på andning. Kan inte påstå att jag var någon lysande elev och kände att jag nog skulle behövt personlig tränare i detta fallet 😛 Men fokusera på att köra så bra jag kunde, blev rätt jobbigt trots att detta inte var någon styrkebetonad yoga.

Är nog rätt nöjd med min insats där och yoga är inget jag skulle rädas att gå på igen, om man hittar tid 🙂

Efter Yoga var det dags för gymmet. Benböj, marklyft, chins, bänkpress, lite kettlebells och hopp. Slutsumman var att hon körde slut på mig, men det var ju också tanken. Händer och armar blev väldigt körde så jag darrade efteråt.

På detta blev det då lite mat vilket kändes välbehövligt!

En god sallad och snack avslutade förmiddagen med bästa Emelie

Det blev lite tid över inför nästa träff så jag promenderade runt lite i stan och längs vättern. Så underbart med vatten i direkt anslutning till en stad, så lugnande och fint. Jönköping är nog min favoritstad efter Linköping. Lagom stor, bra kommunikation, mycket vatten, mycket backar och andra träningsmöjligheter. Backar är något som Linköping saknar :/

Efter dessa trevliga bonussaker var det då dags för den verkliga anledning till att jag åkte ner till Jönkping, marathonutmaningen. 10 personer ska coachas till att springa marathon. Detta är en skara väldigt olika människor från personer som inte sprungit 5km till två som har sprungit marathon tidigare. Denna utmaningen startades av Susanne Dalsätt som frågade mig om jag ville hjälpa till med detta. Är det något jag gillar så är det att hjälpa folk, träning och utmaningar. Så med denna kombination så gick det inte avstå?!

Detta var första dagen som då startades med att Suss gick igenom kost och träningsupplägg för hela gruppen. Det gäller nu att se till att alla kommer genomföra ett marathon med de mål som de själva har.

Jag är riktigt motiverad till att verkligen hjälpa alla dessa underbara personer nå sin potential och ha riktigt roligt. Tyvärr så var jag så inne i personerna som var där och förelälsningen från Suss att jag totallt glömde bort att ta något foto. Men det kommer fler tillfällen. Följa personerna på en sådan resa kommer bli grymt!

Men nu är det dags att sova, imorgon är det jobbdags igen. Sov gott!

 

Kommentera