Klubbmästerskap på 800m

Det var dags idag att sätta på sig tävlingslinnet igen. Senaste gången var sommaren 2011 när jag sprang 5000m. Efter det har inte kört någon direkt löptävling pga skadan jag fick på hösten 2011. Det jag har kört är Kanallöpet förra året men då för att hjälpa en polare som jag då sprang med så det var mer som ett långpass. Sen körde jag då Ironman trots att jag inte var i form, men insatsen där blev jag ändå nöjd med. Sista jag körde var Kraftloppet en vecka efter Ironman med ett kompisgäng, hade inte någon press på mig vilket var tur då jag hade svårt att hålla mig springandes pga flera faktorer.

Så senaste tävlingen jag själv anser mig tränat för är alltså över 1,5år sen. Jag bestämde mig därför att ha noll förväntningar, satsa inte på någon speciell tid utan var ute efter att träna på att tävla. Detta fortsätter jag intala mig nu efteråt då jag totalt misslyckades med loppet.

Jag skrev upp mig på 2:25, men var beredd på att det kunde bli höga 20. 2011 sprang jag in på 2:23 vilket jag inte alls räkna med att komma in på. Denna tiden gjorde tyvärr att jag hamnade i ett heat där jag inte hade någon speciell sporre, väldigt unga personer med undantag av en kvinna som var äldre än mig. Önskar jag varit med i heatet innan istället.

Vid starten tänkte jag att det är bäst att lägga sig först, jag är för snäll för att tränga mig fram så fick inte bästa startpositionen. Fick en liten yngling precis framför mig som jag fick släppa fram för att sen springa om för att slippa bråka. Jag hade då två yngre tjejer framför mig. Någon jag är sämst på är att ligga precis i rygg på någon så jag hade ett litet avstånd redan efter första svängen.

Första varvet gick väl bra men efter det kände jag lite mjölksyra och slog av lite, för det börja ju blir jobbigt?!

Höll ungefär avståndet till dom tjejerna framför, tappa ett par meter under varv 2 och 3 som inte var så jättejobbiga då jag fegade.

Inför sista varvet så blev det till att öka, hade mycket energi då helt plötsligt när hjärnan förstod att det bara var ett varv kvar. Sprang ikapp de ca10m jag hade upp till tjejerna i första kurvan och skapa en lucka på kanske 3sek i mål.

Har tyvärr inga varvtider, ska se om Akele släpper videon från loppet sen. Sluttiden blev ca 2:31, inväntar officiellt resultat. Tror första varvet gick på ca 36-37 medan 3:e varvet nog var 40-41 om jag kollar på min egen video som tyvärr inte visar målet. Sista varvet gick snabbare. Men totalt sätt riktigt dåligt lopp, både från tid och hur jag genomförde det.

Borde nog satt upp en måltid att köra mot istället för att bara springa på. Har sjukt dålig koll på så korta distanser. Skulle nog behövt någon som stod vid sidan som verkligen såg till att jag inte slappa 🙂

Menmen, bra träning var det. Har väldigt mycket att jobba med mentalt och teknikmässigt som även det såg dåligt ut. Saknar styrkan som behövs i bålen.

Bilder taget från videon från varv 3 samt varv 4. Stor skillnad i steget. Om jag bara kunde hålla framförallt hållningen på överkroppen som jag har när jag spurtar men även fotisättningen 🙂

Nu är jag fortfarande på väg tillbaka och räknar inte med att vara tillbaka och förbi min gamla form förrän i april. Men det hindrar mig ju inte från att jag ska göra ett taktiskt bra lopp ändå.

Nej, nu måste jag fokusera mer på teknik och styrketräning så att den sitter där den ska när benen kommer i rätt form. KM800 i juni så är det 2:20 som gäller helt klart!

Kommentera