Musik vid löpning

Idag kände jag mig extremt otränad då gårdagens gympass gav extrem träningsvärk lite överallt som märks så fort jag ska röra mig. Löpning fungerar dock ändå bra, så kändes inte mycket av det när jag sprang till jobbet. Men så fort man ska upp från stolen eller sträcka sig efter något så känns lite varstans. Skönt värre!

Idag sprang som precis som den senaste veckan utan musik. Detta är något jag verkligen inte brukar göra, jag har ALLTID musik i öronen när jag springer distanspass själv. Och nu när jag sprang utan så saknade jag det. Ofta så faller jag bort i tankar eller i en bubbla av ingenting vilket är en av anledningarna till att jag gillar löpning, så då hör jag ändå inte musiken. Men speciellt i början och slutet är det skönt och en kommer man in i musiken någon gång då och då oavsett, just de stunderna kan det vara lite tomt på något sätt.

Nu fungerar det ju bra att springa utan också, så viktigt är det inte utan är mer att man är van vid det.

Varför sprang jag då utan musik? Mitt sista par av HPM-65 gick bort som jag gått igenom några av genom åren när jag jobba för Sony Ericsson, de håller 1-2år om jag har tur. Men så använder jag dom konstant med svett på i helregn och i -20 grader, så blir inte förvånad.

Dessa underbara hörlurar går dock inte längre att köpa så har tittat efter andra lurer och bestämde mig för att testa MX680 sport som folk har varit nöjda med. Jag vill inte ha in-earlurar och vill ha bygel för att de ska sitta fast när man springer. Dessa har en annorlunda design med en halvmåne istället för att sitta fast. Ska testa imorgon och se hur det fungerar. Fördel med denna är att sladden är delningsbar så kan ha en kortare sladd för mig som tex kör med bluetooth headset. Dock inte lika kort och perfekt som HPM-65 🙁

Är de något att ha måntro?

4 thoughts on “Musik vid löpning

 1. Karin says:

  Jag köpte nyligen UrbanEars media och är kanonnöjd!!!

  Av dessa skäl:
  De sitter bra och skönt
  De har en bra sladd (textilkädd)
  Tål svett/vatten
  De finns i MASSOR av snygga färger!

 2. Chatrine says:

  Tack för tipset! Jag älskar att springa med musik men kan bara inte ha in-ear lurar. Beställde direkt och hoppas att de funkar lika bra som omdömena säger 🙂

 3. Roxen says:

  Sätt de innan när jag kollat efter hörlurar, kanske tar och beställer ett par sådana också. En fördel med de jag köpte nu är den kortare sladden, vill ju helst inte ha en lång eftersom jag kör med bluetooth-headset. Blir bökigt med hängande sladd 😛

Kommentera