Recension: Sennheiser MX 680 sport

Då har dessa fått följa med på träningen i 3 dagar nu, har blivit drygt 4,5mils löpning och ett trainerpass på 35min. Utöver detta så har jag haft dom på mig under ett antal timmar på jobbet.

Hur är passformen?

När jag först skulle sätta den i örat så satt den inte alls fast och jag kände att hoppet tappades lite. Kollade bland tillbehören och såg de olika storlekarna av ”vingar”, bytte ut dom som satt på till de största (som jag inte såg stor skillnad på). Det gjorde dock väldigt stor skillnad och helt plötsligt satt dom rätt bra.

Det finns flera alternativ som medföljer, så det känns som att det skulle kunna passa de flesta personer.

Hur bra sitter dom fast?

Det viktigaste med hörlurar är ju att dom sitter fast när man tränar, under de 45km jag sprungit med dom varav ca 50% utan mössa så har de suttit fast bra. Tappat ena en gång när jag sprang, problemet uppstår om sladden fastnar lite så att den blir sträckt och man sen tex rör på huvudet som då jag skulle kolla innan jag sprang över vägen. Dom sitter ju inte fast SÅ himla hårt utan åker då ur. I detta fallet saknar jag att ha bygel över örat då de skulle sitta kvar oavsett. Men jag ger ändå klart godkänt för hur bra de sitter fast.

Hur känns dom?

Det har blivit drygt 2mils löpning med hörlurarna under rätt hårt satt beanie, detta var dock aldrig något som var obekvämt. Har även haft i dom flera timmar i sträck under dagen utan att det börjat kännas av i örat. Så den mjuka vingen har dom lyckats bra med att få den på plats men att den ändå är skonsam mot örat. Känner inte av att jag har lurar på mig egentligen sålänge det inte drar i sladden av någon anledning.

Hur är ljudet?

Det går ju inte få lika bra ljud som med in-ear lurar, men så är jag ingen stor ljudnörd. Tycker ljudet håller bra klass jämfört vad jag räknat med av dom och får bra betyg av mig på den biten. Helt klart nöjd! Men det finns klart hörlurar med bättre ljud om det är viktigt.

Sladden?

Anledningen till att jag kolla på just dessa hörlurar var att den hade delbar sladd vilket få hörlurar har. Detta då jag nästan uteslutande kör med bluetooth-headet (mw600) även om jag tidigare använt annan mp3-spelare men även då fastsatt vid kragen. Vill av den anledningen ha en kort sladd. Dessa är delbara men jämfört med mina gamla HPM-65 så är sladden för lång, jag gillar heller inte att sladden är lika lång för båda sidor. Jag har aldrig sladden rakt ner utan högersladden går bakom nacken. Så sladden hänger och skumpar pga längden om jag inte stoppar in den i tröjan trots att endast överdelen används.

Tvärtom gäller när jag testa att även ha volymkontrolls-delen ansluten. Hade jag då telefonen i fickan så var jag tydligen för lång för att sätta fast volymkontrollen med dess clip vid kragen. Går däremot att lösa vid den klämman som följer med, men skulle hellre ha en längre sladd på den delen istället.

Summa

Sitter bra, låter bra, ok sladd. Verka inte ha något emot all svett som kom på dom under trainerpasset. Men en liten detalj kvarstår, jämför man med andra hörlurar i denna prisklass tycker jag dom har lyckats riktigt bra! Helt klart värt pengarna.

Men helst vill jag nog hitta ett par hörlurar med bygel som har kort sladd, svåra med bygel är att den måste sitta bra annars känns det inte bra efter ett antal timmar…

Funderar också på ett par urbanears, flera som gillar dom men har då inte möjlighet till kort sladd. Skadar ju inte att ha alternativ, kan hända att jag kopplar direkt till telefonen 🙂

Fortsätta att använda detta headset kommer jag att göra!

 

Kommentera