Camp Visingsö del 1

Eftersom jag inte bloggade något i helgen så kommer här historien om Visingsö, en riktigt RIKTIGT bra helg!

För de som vill läsa detta så får man dock först sätta på temalåten för denna helg:

Så! Då kan vi se hur mycket ni orkar läsa med en så underbar låt som bakgrund 🙂

Det startade med att Suss bjöd in mig och övriga deltagare i Marathonutmaningen att komma till Visingsö och köra Back to Basic som det skulle bjudas på. Det var lite fram och tillbaka med det och till slut bestämdes det att jag skulle komma dit, vilket även 3 från marathonutmaningen skulle vilket var väldigt roligt!

Eftersom vi sedan skulle ha föreläsning med marathonutmaningen på söndag så gjordes det en helg av det. Även Alex blev bjuden som till slut(efter en evighet) svara att han gärna kommer. Så vi prata ihop oss så han åkte ner till Linköping på fredagskvällen så skulle vi åka bil tillsammans ner till Gränna.

Lyckades komma iväg från Linköping så vi hann med 20:10-färjan vilket var väldigt skönt när nästa gick 21:40, då hade hela kvällen varit borta när man kom fram.

Direkt när vi kom av färjan mötte Suss upp oss för att skjutsa oss till Persgården.

Väl framme så tog vi lite att äta medan vi sen i mysig stämning pratade bort kvällen med allt möjligt. Vi skulle gå och lägga oss senast 11 tror jag Suss sa men det blev 12 ändå. Inte lätt att slita sig från sådant sällskap.

Suss sa mot slutet att hon skulle ställa klockan på 5:15 för att gå upp och köra intervaller på löpband innan hennes små underbara kottar vakna, något hon gör ofta för att få ihop livspusslet. Jag tog det som en utmaning (fråga mig inte varför :P) och sa då att jag och Alex går upp kl5 för att springa!

Så ställde klockan på strax före 5 och hoppa upp utan problem, Alex var dock lite långsammare men gick ovanligt bra för honom att ta sig upp ändå som den morgontrötta person han är 😛 Så typ 5:15 var vi redo att ge oss av varpå jag skicka en bild med hälsning på FB till Suss att vi nu stack iväg och sprang.

Det visade sig dock sen att lata Suss inte tog sig upp förrän 5:45! 😛 Men hon såg bilden innan hon kom upp för att träna, så jag är nöjd. Vinst! ;D

Nu så visade sig vara rätt mörkt på en ö som nästan helt saknar lampor längs vägar och pannlampa var inget någon av oss hade med. Men det är då den nya tekniken kommer in och jag sprang med telefonen för att lysa upp de fina lugna vägarna vi sprang på.

Alex är ju inte lika slapp som jag när det kommer till tempo så det var inget luffsande utan sprang iväg i ok fart. Efter diverse snack om vart vi var någonstans där vi sprang omkring i mörkret så kom vi fram till ”centrum”. Där gjorde sig dock min mage påmind om att jag käkade väldigt mycket kvällen innan och väldigt sent, så även om vi sprang innan frukost fick vi vända tillbaka mot vår gäststuga i Persgården för att ta ett toabesök. Hade då sprungit 16km och jag ville ta en liten extra sväng för att inte låta magen bestämma. Dock hade Alex andra tankar så det blev typ samma väg igen fast andra hållet. Jag fick ta ett till toabesök men mot slutet gick det riktigt bra. Kom in på 30km i 5:06-tempo.

Då förtjänar man lite god frukost!

Tyvärr råkade jag ta det mesta av strödadlarna innan Alex fick då jag trodde det fanns en kartong till… som visst innehåll fruktgodis istället. Men jag fick njuta för fullt iaf 😉
Otroligt skönt att få in ett så bra långpass och ändå ha hela dagen kvar!

Efter frukost och dusch fick vi hjälpa till att förbereda för Back to Basic. Det blev en del sjukbortfall men ett trevligt gäng var vi som körde, inte minst utmanarna Carina och Heidi! 

Blev sen en föreläsning i kost av Suss, alltid lika inspirerande att höra henne tala. Man sugs verkligen in och får väldigt konkreta tips och enkla förklaringar!

Efter detta blev det då ett pass Crossnature med GRYMMA Cissi! Hon gjorde verkligen passet till en fröjd så man glömde bort att det var jobbigt 🙂

Min starka partner

Så med lite kombinerat löpning och styrka kände man sig rätt bra. Vi avsluta det hela för att sedan ta en bastu med Suss för att sen göra oss ordning för lite individuell coaching för Carina som missade det på vår förra träff. Kändes riktigt bra med den energin hon nu utstrålar så dom små väggarna som funnits kommer hon lätt riva ner nu!

Jag fick nu även min nya efterlängtade mössa som Suss beställt, den är bara sååå snygg!

Men någon tid till övers fanns inte för vi hade blivit bortbjudna till Cissi på kvällen så det blev nästa stopp

Prata där bort hela kvällen med en annan från marathonutmaningen, Claes, i blått ovanför. Konstigt nog blev det mycket prat om träning. Råkade även bli så att jag bokade in Grevskalopp som Cissi är med och anordnar. Samt även en annan lite längre utmaning eller rättare sagt äventyr som jag kommer återkomma till senare när allt är bestämt.

Nu vet jag inte om någon har orkat läsa hit… men jag skriver tydligen så väldigt långsamt och lite överdriver mycket, så nu måste jag ta och lägga mig för att ta igen lite sömn från helgen, så söndagen får jag ta och återkomma till 😛

Godnatt!!

 

 

 

 

 

Kommentera