Camp Visingsö del 2

Yes, då fortsätter historien men först så måste helgens låt startas såklart!

Så det blev alltså en trevlig kväll med mycket träningssnack tillsammans med Suss, Alex, Claes och Cissi. Till slut fick vi dra oss hemåt då det var en dag imorgon. Jag och Suss hade då bestämt löpdate kl7 på morgonen då hon skulle följa med mig till färjan, jag hade nämligen bestämt mig för att ta mig till Jönköping på egen hand denna dag. Suss hade dock inte möjlighet att hänga med utan skulle springa långpass på ön.

Så upp på morgonen vid 6:30 och packa ihop det sista då det var dags att lämna den underbara ön och den fina gäststugan jag och Alex fick bosätta oss.

En stor skål med cashewnötter på bordet är för övrigt ingen bra idé när man ska ner i vikt, det är såååå gott 🙂

Lämnade Alex och gick ut prick 07:00, där stod Suss glad och redo, trevligt med sällskap!

Tog oss knappa 3km ner till färjan där vi sa adjö för stunden.

25min på färjan där jag fundera lite på löpturen framför mig. Hade dagen innan bestämt mig för att springa till Jönköping i 5:13-tempo och se hur det fungera utan energi sen stanna när jag var uppe i 40.25km. Detta av anledning till att jag i april ska springa TEC50miles och har då tänkt springa i 5:20-5:30-tempo MEN, 5:13 skulle istället ta mig sub 7 timmar vilket låter mycket roligare så tänkte köra denna runda som ett test i den tävlingsfarten på halva sträckan.

Färjan kom fram och innan jag fick springa iväg så kom här roligaste händelsen denna helg. Skulle precis gå av färjan med mina löparkläder och väska med extra kläder som jag skulle ha när jag kom fram. Då ställde personen som jobba på färjan frågan ”Ska du springa till Jönköping?”, sättet han sa det på var som att det vore självklart att man ska springa dit när man kommer av färjan med löpkläder. Jag undrar egentligen hur Suss har förändrat hur folk tänker i detta område. Grymt himla kul kändes det iaf!

Så jag svara tillbaka på samma självklara sätt. ”Japp, skön start på dagen”. Sen var det inte mer med det. Satte igång musiken i hörlurarna och började springa. Benen kände inget av 3mils rundan dagen innan men det var ändå segt, mycket segt. Av den anledningen att jag är dålig i backar och backar var det. Efter 5km var det jobbigt och jag hade ett snitt på 5:30, tänkte att detta kommer inte gå. Tanken var att backarna skulle få ersätta de stigar man till viss del springer på TEC så borde vara lite liknande i hur jobbiga banorna är.

Det visade sig dock att genom inte alltför mycket ansträngning så kom jag ner till 5:13 efter 12km och låg efter det runt 5:10-5:12 efter det beroende på backar. Denna sträckning är då samma som jag sprungit ett antal gånger men då från andra hållet i form av Sommar och Tomtetåg. Tyvärr har ju vårt klassiska fikastopp inte öppet vid denna tiden, men tog den vägen ändå.

Tiden gick snabbt och jag rulla på, kom till huskvarna och kroppen var pigg så brydde mig inte om klockan längre utan sprang så det kändes bra. Vid 39km ute på platten så öka jag på lite under en kilometer mest för att se om det fanns krafter kvar eller om jag börja ta slut efter ca 3,5löpning och över 12timmar sen jag fick något i magen. Gick hyfsat lätt ändå och sprang på 4:19, vilket jag tar som indikation på att det måste varit rätt mycke fettförbränning jag levt på. Slutade på 5:06-tempo vilket var lite snabbare än planerat men känslan var det som räknades. Jag har nu omvärderat TEC50miles och kommer starta i 5:13-tempo för att sikta på sub7!

Magen kände lite hungrig efter 10km men sen sluta den klaga så var inte ens hungrig när jag kom fram men drog i mig min rawbite jag fick av Suss direkt ändå för att börja återhämtningen.

Efter det drog jag mig till ett fik för att få i mig lite mat. Jag må inte varit hungrig men det är då alltid gott att äta 😀 Mindre upphetsande sallad men med en semla så blev det riktigt bra 🙂

Hade även besök av en liten fågel inne på cafét som sjöng för oss så blev riktigt mysigt!

När jag ätit upp var det dags att gå till Hudoteket där jag bestämt träff med 3st av marathonutmarna – Emelie, Ronny samt Heidi som även var med på lördagen. Det var dags att köra hårt, 3km testlopp. Hade påvägen ner mätt upp 1,5km från ett bra ställe att runda längs vättern. Så vi slängde in väskor och värmde sen upp lite för att sen köra 3km på tid. Sprang med dom och peppa samt såg till att det vändes på rätt ställe. Alla 3 kämpade på väldigt bra så jag blev extremt nöjd 🙂

Fullt schema hela tiden så vi drog oss tillbaka till Hudoteket medan Heidi där stack åt annat håll. Jag Ronny och Emelie gick iväg för att käka, denna gång blev det en riktigt god sallad istället på Kaffé paus!

Mycket mat på kort tid blev det, men jag klaga inte 🙂

Mätta och belåtna gick vi tillbaka till Hudoteket för att lyssna på föreläsning som alla Marathonutmanarna var inbjudna till. Suss hade nämligen fått ner Kristina Andersson, skaparen av ISO-dieten som nu skulle föreläsa inom kost för prestation. Hon var riktigt bra föreläsare och har tagit de många självklara sakerna och paketerat det på ett mycket bra sätt för hur och vad man ska äta. Mycket matnyttigt!

Efter föreläsningen fick jag precis som andra ta mig en invägning och där visa det sig att trots min stora viktnedgång har jag lyckats hålla kvar muskler då mest fett hade åkt bort och fick 12.8% kroppsfett. Verkligen inte vad jag trodde. Men jag ska fortsätta att komma i tävlingsform till april nu är planen.

Sen blev det individuell coachning av Heidi som hade missat det från förra träffen med marathongruppen. Hon har kört på riktigt bra på löpband med långa pass(fattar inte hur hon orkar). Men hon ska nog börja köra lite ute nu också.

Suss och Claes skulle med en färja sen så vi fick plocka ihop och dra oss vilket resten redan gjort när vi hade varit inne och pratat. Skjuts till Gränna där jag hade bilen som Ulla och Bosse så snällt lånet ut under helgen 🙂 Åkte direkt hem till dom i Ljungsbro för att där bjudas på nybakt bröd! Riktigt fin kvällsfika innan jag tog bussen hem för att vara tvungen att tvätta lite träningskläder innan jag äntligen kunde lägga mig.

Sammanfattning av denna helg är TOTALT UNDERBAR! Men jag förstår inte hur man kan få en hel helg att bli så fullspäckad att man går från ena till det andra och inte ens får tillräckligt med sömn, men jag klagar inte, ju mer roliga saker desto bättre 😀

Men nu har jag skrivit mycket och långsamt igen så jag kommer i säng försent IGEN! Behöver verkligen få in mina 8 timmar när jag tränar 15 timmar i veckan, får skärpa mig imorgon!

Om någon orka komma enda ner hit så säger jag godnatt 🙂

 

 

 

 

2 thoughts on “Camp Visingsö del 2

Kommentera