KM1500m 4:59! Fortsätter framåt!

Idag var det dags för KM på 1500m igen, denna gång med Nocout.

Då jag körde på 5:05 i fredags och kände att jag hade mycket kvar så vore det ju inte helt off att gå på 5:00 dvs 40sek varv. Även om jag kanske inte helt lyckades övertala mig om det då det är nära mitt PB på 4:57. Men bestämde mig för att sikta på det ändå, gör ju inget om man kroknar på slutet.

Hade Christoffer som sa varvtiderna till mig vilket var väldigt skönt. Första 100-ingen gick på 21sek vilket jag är extremt nöjd med även om det gjorde att jag hamnade sista i klungan, så lätt att starta för snabbt som 18sek i fredags. Märkte sen att farten försvann dock så sprang om alla 4 för att lägga mig först och dra upp tempot. Drog nästan hela tiden och det kändes helt ok, kom in i en liten bubbla och körde på. Tills jag helt plötsligt blev omsprungen av inte en utan två stycken som direkt fick en stor lycka då jag fortsatte hålla fart.

När jag då sprang förbi varvning så undra jag om det var sista varvet, halvvägs in i kurvan kolla jag på klockan och såg strax över 4:30 och tänkte shit, så ökade rejält. På långa rakan kolla jag på klockan igen för att försäkra mig om att det var sista varvet och jo så var det. Spurta på bra eftersom jag hade någon att jaga så blev ett snabbare slutvarv trots snabbare löpning även innan, jämfört med i fredags.

Komma under 5min är jag klart nöjd med, kände fortfarande att mer fanns att ge även om jag sprang bättre denna gång, mina gamla PB kommer snart ryka allihopa!

Varvtider:

21 (nöjd med starten!)
42 (mindre nöjd med farten längst bak)
41
40
41
41
40
33 (Grymt bra, speciellt då jag inte starta ökningen direkt vid varvningen)

Fick sällskap av Christoffer på cykel när jag sprang hem, blev lite peppad av det så blev 4:40-tempo hem med sista 1.55km i 4-tempo trots underlag och backen i Berga. Var jobbigt men kul! 😀

Den extremt trevliga hejarklacken som gav kraft vid varje varvning åt alla

Fredrik som jag tog tid åt, bra och jämn insats gjorde han!

Håkan höll väldigt bra i detta KM, trots att han sprang själv, grymt!

 

Kommentera