KM1500m rapport, 5:05

Ny vecka, ny tävling. Varför har jag inte tävlat massa förrut? Det är himla kul!!

Nåja, jag kollade upp min 3000m tid och fick fram 5:09 på 1500m, mot mitt pb på 4:57. Det skulle innebära drygt 41sek per varv, borde jag fixa. Läste igenom vilka som skulle springa i mitt heat och fastna på Amir så jag vet sprungit på låg 5 typ 5:04-5, planen blev därför att ta hans rygg och inte släppa för något, bra träning då jag är riktigt usel på att hålla en rygg.

Som vanligt kändes benen väldigt tunga innan träning när jag lugnt jogga från jobbet till Campushallen, får mig alltid att skapa problem mentalt när jag vet att det blir skillnad vid start. Sen har jag ändå över 10h träning denna veckan innan så gör det lätt att vara lite seg ibland.

Väl framme uppstod det då problem när jag hämta min nummerlapp, Amir var struken?!
Hopp.. vad ska man då göra? Trodde storsint att ingen annan rygg skulle vara bra(jag sprang i sista heatet långsam som jag är). Valde att tänka köra 41sek per varv, vilket jag alltid lätt tänker innan tävling trots att jag två gånger denna månad märkt att min hjärna lämnar allt vad ork till matte heter när man springer på.

Bästa var ju att jag hade min underbara mor där som supporter! Fick därför med lite bilder hem 🙂

Innan start var jag lite lagom pepp sådär och stirra ner i backen  

Eftersom jag trodde jag var ”bäst” så gjorde jag en sak jag inte gjort förrut, jag ställde mig vid tätposition vid starten och drog iväg för att ligga först, vilket skedde. Då det är lite jobbigt att springa om på 200m-bana och hamnar alltid i kläm ibörjan.

Detta höll inte länge då jag redan i första kurvan blir omsprungen, såg sen att första 100m gick på 18sek och förstod att det inte var på grund av långsam öppning. 18sek var för snabbt så tog det lite lugnare och blev omsprungen av 2 till så jag låg 4:a efter 1 varv!

100m

Jag blev rätt rejält distanserad från början men körde på i mitt race, så kolla på klockan nästkommande två varv och det såg bra ut. Efter det glömde jag bort det hela som vanlig och hamna i en liten bubbla. Kändes väldigt lätt när jag sprang vilket jag förstår varför nu efteråt på varvtiderna, slappa till rejält. Trots det tog jag in på dom framför vilket väl var därför jag inte trodde det gick så långsamt..

Något jag hade inprintat innan (som tur var) innebar att om jag med 2 varv kvar ligger på 3:50 så måste jag se till att öka redan då och inte vänta till sista varvet för att ta mig under 5:09. Var nästan ifatt de 2 som var kvar framför med två varv kvar men klockan visade 3:50 då, tänkte shit, vad håller jag på med? Så för att inte misslyckas totalt så öka jag på lite redan på näst sista varvet och sprang upp till ledning.

Kollade efter mig när jag sprang om men verka inte som någon tog rygg. Väl in mot sista varvet öka jag igen till ett snabbare tempo och fick lucka som jag märkte när jag kolla tillbaka i hopp om att bli jagad.

Så blev inte riktigt fallet så fick svårt att trycka på, men sista 50m så slog jag till med en spurt åtminstone upploppsraka osv. Jag behöver verkligen någon att jaga för att verkligen köra järnet på slutet känner jag tyvärr. Med den kraften jag hade borde jag iaf kört ett 32sek varv på slutet. Man märker hur misslyckat det är när jag accelererar upp till max hastighet precis vid målgång och då har massa fart kvar efter målet som inte används.

Menmen, jag är ändå nöjd då det fortsätter att gå framåt. Ska fortsätta tävla på för att lära mig själv bättre i dom sammanhang jag inte är van vid!

Manuella varvtider:

18(100m)
38
42
44
44
44
40
35

44sekunder är dock inte ok på ett 1500m lopp när man ska springa 41-sekunders varv.

På onsdag är det dags igen för 1500m via Nocout. Får se hur loppet kommer läggas upp då. Ska se om jag kan få någon att skrika varje varv hur jag ligger till så jag slipper tänka.

 

 

Kommentera