Tröskelintervaller

Efter en lugn inledning på veckan så skulle det bli lite mer denna idag. Tänkte haka på Nocout’s tröskelintervaller. 3x2000m med 2min vila stod på schemat och jag kände att jag hade rätt dålig koll vad jag skulle ligga på. Jag skulle vara nöjd med sub4-tempo men tänkte att 3:55 vore kanske bättre för min kapacitet med tanke på resultaten på loppen. Frågade Håkan om klunga för för 3:55-tempo och blev hänvisad till Martin mfl, prata med honom men visade sig att jag låg mycket snabbare på 1500m-loppet så jag bad honom om 3:50-folk istället och blev pekad till Fredrik. Hälsa på honom och 3:50-tempo var planen där. Riktigt lyx att kunna välja och vraka bland klungor 😀

Mycket folk var där

Så prata ihop mig med Fredrik och en till där, tog rygg på dom och bara flöt med. Tiden på första intervallen gick fort och jag blev förvånad när de svängde in för målgång. Höll tiden rätt precis och jag kände mig stark. Nästa intervall så kolla jag på klockan efter en km och såg att vi sacka efter, gick då upp och skruva upp tempot lite men blev ändå en lite sämre intervall. Samma uppstod på sista så gick igen upp och drog efter en km.

Kändes lätt och kunde fortsatt köra utan problem men det var ingen annan som var sugen så nöjda mig för dagen. Tror aldrig jag ens haft sådant tempo på tusingar tidigare.

Tider:

7:39(3:51, 3:48)
7:43(3:54, 3:49)
7:39(3:55, 3.44)

Hade jag kört detta pass själv hade jag lagt mig på 4-tempo, så tur att jag inte var själv. Riktigt lätt med tröskelpass när man har en rygg att ligga bakom och inte behöva tänka på något.

Gör inget att passet blev lite lugnare, på lördag är det ultraintervaller som gäller!

8x10km med start var 3:e timme, första är 00:00 på lördag. Kommer vara ute i Mantorp med några andra från Nocout, lär bli riktigt trevligt 🙂

http://www.jogg.se/Misc/Ultraintervall.aspx

4 thoughts on “Tröskelintervaller

   1. Simon Jönsson says:

    Ja, jag ska göra mitt bästa, men din träning ser imponerande ut. Frågan är bara hur långt allt ditt löpande kommer att räcka mot mitt simmande och cyklande… Som det ser ut nu så tror jag du kommer vara en bit efter mig efter cyklingen, kommer du hinna springa förbi mig? 🙂

    1. Roxen says:

     Ja, inte räknar jag med att vara nära dig efter simningen iaf 😛 Men får se vad som händer när jag skiftar över till cyklingen sen till våren.

Kommentera