Ultraintervaller – The End

Internet på telefonen ute i Mantorp bråka lite och grannens nät som jag lånade lite fungera inte alltid som jag ville. Struntade därför i bloggandet efter 5:e intervallen, men intervallerna slutade ju inte för det.

6:e intervallen fick gå i gamla fotspår eftersom vi nu avklarat de 5 olika rundor som vår värd Dag så snällt ritat upp och skrivit ut. Vi hoppa tillbaka till första rundan som vi kom ihåg sen tidigare , 4st var vi som stack iväg denna gång. Värden Dag, Hans, Uffe och jag.

Hade tänkt mig långsammare runda efter den snabba 5:an, kanske 52-53min. Men jag och Uffe fick flyt tillsammans och drog ifrån Dag och Hans.Christoffer som haft lite dåliga känner tog rätt beslut och var klar för dagen, vilken gick till min fördel då jag fick honom att köpa pizza åt mig 🙂

Kom in på 50:00 och fick sen smaka på lite ”riktig” mat

Vågade dock bara ta i mig halva pizzan för att spara andra halvan.

Som vanligt var man riktigt pigg i huvudet efter man sprungit och ätit men sen 5:e intervallen så blev man trött ett tag innan man skulle springa sig igen. Var bara kämpa på och en 7:e intervall skulle avklaras. Vi var nu 3st som begav oss, jag och Uffe skulle springa tillsammans och Han var beredd på att köra själv. Han höll dock jämnt tempo rätt länge med oss innan vi gled ifrån. Var nu runda 5 vi körde vilket var den vi sprang snabbast på tidigare. Flöt på bra och jag försökte hålla upp tempot. Tillsammans kämpa vi fint in mot slutet och jag fick 48:07.

Käka upp sista pizzan och ladda upp rundan sen packa vi ihop oss och åkte mot Linköping då jag fick skjuts av Uffe som skulle hem. Till stationen och sen buss mot Ljungsbro för att där gå till underbara Lisa som nyss fyllt 22år och hade fest. Gratta och hälsa på alla som var fast framför Melodifestivalen på tv. Efter några minuter var det dags att dra ut igen för en intervall hade jag ju fortfarande kvar!

Fick därmed skiljas med världens finaste gardiner!

Funderar på att härma honom 😛

På FB hade Christoffer skrivit ”Du har mer att ge. Ta det på sista!” varpå jag svarade ”Jag har alltid mer att ge, frågan är hur mycket jag vill ge bort”. Karin skrev då ”Allt! Ge järnet på sista!”

Ok tänkte jag, det är ju slutet jag brukar vara bäst på så varför inte köra järnet och se hur långt det räcker. Med ca -3 grader blev det då kortbyxorna på, uppkavlad långärmad och reflexväst. Vantar och mössa på också. Och tänkte att jag kan ju sikta på 4-tempo tills jag inte orkar mer och sen köra på, var övertygad om att även om jag vägga skulle jag då komma under 43min.

Bestämde mig för att springa 5km ut och en 5km tillbaka, ut mot Ljungsjön då den vägen är hyfsat plan. Då det från Lisa startar med en lång backe så körde jag på att springa lite längre ut för att sen slippa den påväg tillbaka som avslut.

Starta löpningen och jag kände mig stark, ner för backen och sen uppför en lång backe som start. Igenom Ljungsbro och ut mot Ljung. Kolla på klockan som låg på 3:56-tempo och kände mig glad, mössan åkte av. När jag kommit ut så blev det väldigt mörkt men det var iaf oftast barmark i hjulspår där jag försökte hålla mig, men hade önskat mig ljus. Blev snabbt jobbigt och klockan gick upp till 4:00-tempo rätt fort, började använda armarna och fick konstant tänka på hållningen även om jag hade träningsvärk i magen av löpningen innan, försökt fokusera mycket på hållningen hela dagen.

Vid 4 km kändes det sjukt jobbigt men fokusera på att jag närma mig vändpunkten. Väl där så körde jag en 180graders sväng vilket fick bli försöktigt för att inte ramla och sen uppför en svag lutning som start, vantarna fick nu åka av, varmt! Klockan låg på 4:02-tempo. Kände mig sjukt tung och fick fokusera grymt mycket för att hålla tempo, då och då kolla bakåt för att se efter bilar då jag nästan låg mitt i vägen och sprang för att få barmark.

Efter 8km var jag nästan i Ljungsbro igen och var totalt slut, men det var ju så nära nu! Hade lyckats hålla kvar 4:02-tempo. Armarna fick jobba som sjutton och hade någon hört mig andas skulle dom tro att jag höll på att dö. Hållning, hållning, hållning!

Svängde av vid macken och tänkte att shit detta kommer ju bli så bra, mest nerför nu. Fick kraft att springa på och kom till nedförsbacken jag sprang uppför i början och lät mig flyga på där mitt i vägen. Tempot hade glidit ner till 3:59 så när jag var längst ner och uppförsbacken närma sig tog jag i allt sista 50m uppför backe för att stanna på 39:54!!!

39:54!!!!

Kunde inte tro det, ville helst falla ihop men förstod att det inte var en bra idé med minusgrader och is/snö på gatan. Stod och pusta ut som om jag hade astma ett tag för att sen stapla mig upp för resten av backen.

Tack vare rundan så tjäna jag ca 350 och 17 höjdmeters backe. Men jag sprang in 8sekunder från mitt personbästa på 10.000m med kanske inte världens bästa uppladdning.

Låg 10:a på ultraintervallen efter 4rundor och slutade som 5:e nu, skönt att köra progressivt 🙂

6:30:42 blev sluttiden

http://www.jogg.se/Misc/Ultraintervall.aspx

Försökte mig på en Bolt i mål. Har väl lite att jobba på där…

Trodde inte jag var i sub40 form ännu, men tvivlar nu inte längre på att jag skulle klara det på tävling. Både fysiska formen och psyket är påväg och om vad det varit tidigare.

Fikade sen med vännerna där jag proppa i mig godis för att hålla mig vaken. Sockerkicken försvann rätt snabbt sen och när vi skulle spela spel var jag inte så pigg av mig. Till slut var jag så borta att jag bara gick ifrån bordet utan att säga något och la mig på golvet för att vila, hade då varit vaken i ca 35 timmar tror jag. Golvet kändes riktigt skönt och underlaget orka jag inte dra ut, väskan funka som kudde. Kameran tyckte de då skulle åka fram 😛

När dom skulle hem fick dom lyfta upp mig och klä på mig. Var inte mycket liv i mig. Piggna till lite i bilen när jag fått upp värmen vilket räckte på resan hem och några minuter innanför dörren innan jag la mig i säng och slockna direkt.

Ca 14 timmar senare vakna jag och detta fick bli en vilodag. Nöjd och extremt glad. Längtar till nästa äventyr!

 

Kommentera