5km 18:07, woopsie

Veckan börja lite fel, glömde att det skulle vara vilovecka men tog dryga milen på måndagsmorgonen till jobbet. Kom på det under dagen sen och resten av veckan har endast bestått av extremt lätt transportlöpning. Tänkte att det fick räcka och att jag i helgen fick gå tillbaka till hårdare träning.

Denna lördag fanns Akele Cup #1 på listan och eftersom jag ska se till att tävla mycket detta år så passa det väldigt bra. Dock så går jag lite på tomgång i veckan när jag går ner i vikt så har inget direkt klipp i steget, detta tänkte jag åtgärda på fredagskvällen. Efter jag käkat så körde jag samma sorts uppladdning som jag gjort andra gånger, pasta? Nejnej, godis! Det måste ju vara bra? 😉 Jag gjorde iordning en sats chokladbollsröra, skippade att göra dom till bollar och käka med sked. Tror det är knappa 2000kcal, kanske inte regelrätt uppladdning, men det var gott 🙂

Gick sen upp 06:30 och tog det lugnt samt gjorde mig redo då jag skulle cykla till Mjölby, bra uppvärmning och så har jag ju ingen bil ändå. Var motvind så kändes segt men kom fram ca 15min innan starten. Lagom för att byta om och bli klar för att springa. Fick lite konstiga blickar när jag tog av mig till korta tights och linne, men det är ju inget ovanligt att jag får det, sen var det ju faktiskt inte minusgrader(?).

Hade inget tidsmål så sprang iväg i någon fart som kändes bra, fötterna var lite stela sen cyklingen i kylan men annars kändes det bra. Hamna i en liten klunga som till slut sprang ifrån mig sakta men säkert så blev själv. Efter första varvet på 2.5km så blev det tungt men fokusera på hållningen som jag tappar hela tiden. Efter 3km fick jag verkligen börja kämpa och tappa trots det någon liten fart i uppförspartiet. Som tur var sluter det med svag lut nedför där jag åka på igen och sprang in på 18:07!!!

Jag hade tänkt mig under 20min lätt och sen vara glad om jag körde under 19min, vilket då ändå är nära min gamla PB på 5000m på 18:36 och då med knappt 4mil cykling innan. Var tvungen att fråga om banan som det visa sig var kontrollmätt, detta då jag inte riktigt trodde på tiden. Även om det var väldigt bra väder och lätt bana.

SÅ HIMLA NÖJD!!!!!!!!!

Solen kom fram sen också vilket var fint för cykelturen hem som nu gick i medvind och allt bara flöt. Otroligt skön känsla och underbar start på denna helgen! 😀

Jag som hade satt plan på att gå om min gamla form i april märkte nu att jag ligger lite före den planen. Men jag klagar inte. Mot nya mål!

Kommentera