Premiärmilen 38:33

Internet var nere hos mig på söndagen så blev inget bloggande sen försvann tiden på vardagen. Men ett inlägg om loppet behövs ju ändå!

Startade helgen på lördagen med att vara funktionär ute på Mantorp på Göteborgsvarvets seedningslopp, det är riktigt kul att kolla på lopp och se andra springa. Skapar inspiration! Blir ju inte sämre av att Gabriel är där som man får se vinna i stor stil.

Även Daniel från marathonutmaningen var där och fick sig en riktigt bra träningstävling, fin träningsmössa var på 🙂

Så där stod jag har frös händerna av mig när jag langa vatten till deltagarna, men det var det värt! Lite mer inspiration i bakfickan så var det sen dags för mig att springa dagen efter på premiärmilen. Åkte upp med Johanna tidigt på morgonen och hämta upp nummerlapp samt mingla runt lite med folk man kände.

Strippa sen av till tävlingskläder och gick mot starten. Var lite sent ute så var rätt fullt så jag trängde mig framåt(väldigt olikt mig), kom hyfsat långt fram men när starten gick så blev det lite problem ändå, höll farten rätt bra första kilometern men i väldigt hackig stil. Efter det flöt det på bra.

Banan var lite jobbigare än jag tänkt, nästan aldrig flackt och fullt med grus på partier även utan is/snö. Men det är ju lika för alla. Tappa helt backar under andra varvet men tog igen det med en snabb avslutning. Kom alltså i mål på 38:33 vilket blir nytt personbästa från tidigare 39:46. Även om jag hade velat vara närmare 38 så är jag i efterhand nöjd. Negativ split lyckades jag få in enligt racetimer ändå:

http://www.marathon.se/

Placering 153, många som var snabbare, men var riktigt kul med att man sprang med så mycket folk hela tiden.

Som avslutning fick jag träffa på Lisa efteråt och hamna också på sportspegeln för det 🙂

Ett bra träningspass, som får mig att känna att årets mål på sub38 kommer bli väldigt lätt att ta sen. Efter två hårdare veckor på 17 och 18 timmar styck så blev förra en återhämtningsvecka med 6 timmars träning. Nu tar jag hårdare tag igen och siktar på 13:e April då det är dags att springa 50miles på TEC!

4 thoughts on “Premiärmilen 38:33

 1. Malin says:

  Grymt bra jobbat! Grattis till väldigt bra resultat. Själv ligger jag på nivån att jag försöker komma under 45. Men inför just Premiärmilen hade jag varit lite dålig och hade problem med baksida lår så min runda slutade på 50:02
  Blandade känslor inför det resultatet.

  1. Roxen says:

   Det kan ju alltid komma saker som sjukdom och skada som gör att man inte kan prestera på topp. Men det gäller bara att göra det bästa av situationen och fokusera framåt även om jag vet hur du känner.

   Kämpa på så lär du fixa sub45 senare i år 🙂

 2. Bengt J says:

  50 miles? Då blir vi konkurrenter! 🙂
  Om du ser mig i närheten av dig efter första halvmilen så får du skälla ut mig för att jag öppnar för hårt.

Kommentera