Race report TEC 50 miles – 7:16

Blir en hälften så kort rapport eftersom jag sprang 50miles istället för 100miles som jag var anmäld till från början. Detta uppstod av två anledningar, jag bestämde mig för att åka till Mallis på löparresa efter min anmälan och som går nu på lördag, dvs en vecka efter loppet. Målet där är att träna väldigt mycket när chansen finns. Jag tror inte att jag skulle återhämtat mig från 100miles på en vecka för att kunna utnyttja den träningen som kan genomföras där.

Så, tyvärr på sitt sätt, valde jag att gå ner i distans och låter mitt mål med 100miles ligga kvar då jag saknar en insats där som jag kan vara nöjd med.

Hade köpt tågbiljett från början så jag skulle åka upp med tåg 03:45 och sen åka tunnelbana och sen tåg ut till täby. Men tack vare Peter så fick jag skjuts upp istället och slapp inleda dagen med 5timmar resa utan blev hämtad vid dörren och det räckte sen med dryga 2 timmar för att ta oss upp till Täby. Käkade frukost i bilen vid 7-tiden 3 timmar innan start.

Väl framme hade vi rätt gott om tid på oss så behövde inte stressa. Låg lite i valet och kvalet av klädesval då det regna lite fortfarande, ville helst slippa ha på mig långärmad tröja för att sen behöva byte efter ett varv. Blev istället att jag valde armvärmare som jag tror jag köpte inför vätternrundan 2010 men aldrig använt, nu kändes det dock som ett bra tillfälle! Så på med buff, vantar samt armvärmare så borde linnet fungera fint.

Folk kollade lite konstigt på mig men det är jag van vid. Jag är endast ute efter att springa i klädsel som passar mig så jag håller mig lagom varm. Kanske stod ut lite mot övriga personer men så skulle jag springa 50miles och inte 100 även om det stod så på lappen. Startskottet gick sen kl10 och jag tog det lugnt.

La mig en bit bakom de två i täten tillsammans med David, en av de som gjort att tävlingen har fortsatt leva, underbart! Märkte att jag redan från början håll lite låg fart då jag vid efter en km låg efter i mitt schema mot 7 timmar som var mitt stora mål. Efter 1.5km så fick jag nog och gick upp och la mig först, vilket jag inte ville. Efter några km kom Elov ifatt mig och vi sprang sen tillsammans. Redan första varvet så märkte jag hur långsamt det gick i skogen med kilometer tid på nästan 6min när måltempot var 5:13. Men med snabbare fart på enkla partier så kom jag in vid varvning på ca 52:30 som var tanken. Elov kom in strax före mig men jag hade underbar support som langa så slapp sakta in och kom då ifatt.

Ut på andra varvet så drog han dock tidigt ifrån mig och jag brydde mig inte så mycket om det utan fokusera på min målfart.

Varv 2 och 3 flöt på riktigt bra medan jag på 4:e varvet blev lite toanödig. Höll mig till varvning där jag hade kört ca 52:30 på alla varven, like clockwork!

In på toa vilket drog iväg någon minut, men det fick så vara, tänkte sen fortsätta i samma stil men redan på 5:e varvet så hade jag inte samma kraft. Kände att det gick segt i uppförsbackarna och tappa rejält bland de tekniska skogspartierna som vid detta laget hade blivit rätt leriga. Försökte kämpa på när det var flackt men tappade trots det tid på varvet utöver toabesök. Kände att jag kunde inte jaga ifatt då utan fick ta det som de kom.

6:e varvet tappades ännu mer och ut på 7:e varvet så var jag mentalt körd, tänkte ”aldrig mer” ett antal gånger. Värsta backarna gick jag uppför på detta varv. Visste dock tack vare Jenny som supportera att jag hade gott om tid bakåt till 3:an så ville hålla positionen, var bara kämpa framåt. Orkade nu inte riktigt heja på de 100miles-löpare jag varva men tackade för de som släppte förbi mig ändå, uppskattas på små stigar.

Sista varvet var det mental överlevnad som gällde, framsida lår kändes rejält vid varje steg. Jag gick uppför ALLA backar jag kunde hitta, detta för att hela tiden ha små mål. Detta gjorde att jag trots allt orka trycka på under flacka partier där jag fick upp bra fart och totalt sett ökade farten så sista varvet blev snabbare än 6:e och 7:e även om jag inte orkade köra på för fullt. Kom in på 7:16 vilket jag i efterhand är nöjd med. Sub7 var inte satt med tanke på det leriga underlag som uppstod.

Värst var vid varvning som MarathonMia tog kort på

Jag gjorde en liten spurt mot slutet som nästan fick mig att ramla vid svängen av detta parti 😛

Blev en del negativa tankar över den för mig tuffa tekniska terräng som blev ännu värre av lera. Men det är endast för måltiden jag satte upp, annars var det riktigt fin stig att springa på och roligaste biten på banan! Hoppa över fallna träd med stela ben hade också charm 🙂

Riktigt fint lopp med underbar stämning från alla inblandade som man bara längtar tillbaka till!

Slapp även få blåsor på fötterna, det enda som kändes av var framsida lår som tog slut. Skönt med tanke på att fötterna ändå var genomblöta hela tiden. Hade denna gång inte smörjt in dom alls då jag räkna med att blåsor/skavsor skulle nog först komma vid 5-6mil om det blev något och då kan man bara strunta i det. Leriga blev dom iaf.

Jag fick även en annan liten ”skavank”, men den kände jag aldrig av utan upptäckte det av att jag såg blod på armen. Kan bespara er nakenbild men blodet trängde visst ut genom tröjan ^^

Vet varför det uppstod och är lätt att undvika, jag som inte var så noga bara.

Efter dusch och bastu åkte jag sen iväg med min supporter Jenny för att käka lite mat tillsammans med Trailtrollet!

Trailtrollet tog även med tröja i present (så jag förlät henne nästan för att hon inte kom och heja!)

Ok, det blev rätt mycket mat. 4-rätters typ, men gott var det! 😀

Fick efter det skjuts tillbaka till Täby av Jenny där jag stod och heja på de jag kände som körde 100 miles. Skön stämning var det och de kämpade alla på bra, stor eloge till alla bra funktionärer som såg till att folk fick i sig det dom behövde.

Var där till 2-tiden på natten då Thomas hade varit pacer till Sonny och skulle hemåt. Jag hade inte planerat hur jag skulle göra men det kändes bra att följa med honom hem då jag nog skulle bli trött väldigt snart.

För att fortsätta en trevlig helg så tog jag mig förbi Linköping med buss och fortsätta ner till Jönköping för att passa in gruppträff med marathongruppen tillsammans med Suss. Fint att höra lite hur det går för dom och få lite inspiration och försöka dela ut lite också.

Sista två varven tänkte jag ”aldrig mer” detta försvann ca 5min efter jag sprungit klart.

Har nu andraplats på både TEC50 och TEC100 (vilket beror på motståndet och inte tack vare snabba tider). Men frågan är om jag kan släppa TEC innan jag har förstaplats på båda distanserna? 🙂

Kommentera