5 saker jag lärt mig i Edsåsdalen

Förutom då att ha kul i terräng och le hela tiden.. 🙂

Bilder tagna av Eric Forsner

Totalt 5 saker varav två av sakerna har fått mig förstå orienterare bättre.

1. Varför orienterare kör med långbyxor även på sommaren.

Det brände till slut väldigt mycket om mina smalben efter hundratals ris skrapat på dom för att inte tala om den hårda kristallsnön som jag fick vada i ett antal gånger.

2. Varför det räknas träning i tid och inte kilometer.

Utöver att obanat kan kännas på smalbenen så går det även otroligt långsamt när man är van att springa på väg. Kul är det däremot 🙂

3. Leva i nuet, i fjällen

Det är otroligt skönt för själen att vara på ett ställe långt bort från civilisation, där allt bara är tyst, tillsammans med fin utsikt och bara vara där nu och då. Andas in luften och strunta i vad som hänt och vad som komma skall. Man måste stanna upp ibland och i den miljön så blir det så mycket starkare när man gör det! 

4. Nedförslöpning i teknisk terräng eller i vattenmark är det roligaste jag gjort inom löpning

Det började första dagen med löpning ner från en topp, fötterna var helt vattendränkta i varje steg i det mjuka gräset och man hade full kadens på benen och flög fram. Vilken känsla! Detsamma gäller uppe nära toppen på steniga stigar eller branta backar på skogsstigar. Visst var det läskigt ibland när man släppte loss, men jag höll mig på benen och körde på fort med värsta adrenalinet i kroppen. GLÄDJE!

5. Jag är inte stark i uppförsbackar

Ok, det visste jag ju redan. Men skillnaden mot att springa uppför på väg och springa uppför i träskmark visade sig vara på helt skilda nivåer 🙂

3 thoughts on “5 saker jag lärt mig i Edsåsdalen

 1. cissi says:

  Orienterare måste ha långbyxor på sig enligt reglerna. Tror det har med orienteringssjukan i början av 90-talet..

  1. Roxen says:

   Första gången jag hört talas om orienteringssjukan. Men låter ju logiskt när en så begränsad skala råkat ut för det att det då beror på smitta från naturen. Vet att dom typ brukar tejpa långbyxorna om det blir en repa i kläderna för att få tävla 🙂

 2. cissi says:

  Oja, tejp är bra att laga revor med, ingen idé att springa orientering med nya byxor! På sprint får man faktiskt ha shorts/korta byxor, om det inte står ngt specifikt i tävlingspm:et.

Kommentera