Edsåsdalen dag två

Vaknade upp för en ny dag i fjällen som återigen skulle upplevas med löparskor med TNT. Startade dock denna dagen ensam, både då jag har ett eget rum och att jag drog ut på en morgonjogg innan frukosten. För dom som inte vet om det så smakar frukost sååå mycket bättre om man springer först! 🙂

Hade inte så bra koll på skogarna här så tänkte att jag springer åt något håll och ser vad som händer. Ganska tidigt kom jag fram till denna skylt

Hotellet vi bor på är precis där starten för Axa fjällmarathon går, men höll mig inte så länge på den leden utan stack in i skogen på någon liten led så fort jag kom över det fina vattnet

Blev en tur på 40min med rätt jämn fördelning av grusväg, stig och obanat. Körde på rätt platt men lite tufft blev det under obanade delen ändå. Kom sen tillbaka till hotellet och avslutade med lite styrka och rörlighet med inte alltför pjåkig utsikt 🙂

Blev sen välsmakande frulle på det med resten av gänget där vi även packade matsäck då vi skulle ut på långpass och då få käka lunchen ute på fjällen. Snodde en bild på den planerade rutten som Eric hade målet ut på kartan.

Var bara att gör sig redo för att dra ut, blev 17st i tuffa gruppen som körde på över många fina ställen.

Mycket snöpulsande blev det under dagen, ofta sjunk man ner inte längre än man hoppats på. Men var bara kämpa sig framåt! 

Så kom vi till slut upp på vår första topp för dagen!

 

 

Blev sen en del nedförslöpning innan nästa topp. Och när det inte var snö man pulsa så var det ofta vatten som gällde istället, otroligt kul att springa i vattnet måste jag säga, för att inte tala om att det iskalla vattnet gjorde ett bra jobb att kyla ner resten av kroppen som nog annars hade havererat i denna medelhavsvärme som fjällen bjöd på idag.

 

 

Jobbade oss sen vidare för att nå upp till topp nummero två för dagen. Återigen underbar utsikt. Konstigt va?!

Tog oss sen ner en bit för att åtnjuta matsäcken vi hade med oss. Stannade där det hade byggts en stol med lagom bra utsikt. Det var nu dags för lite energi.

Efter alla fått i sig energi så var vi grymt peppade på att fortsätta löpningen direkten… eller?

 

Ledaren själv hade intagit slappläge, så var ju bara att rätta sig i ledet och njuta av sol, myggfritt, tyst och 20grader. Kan det bli bättre?!

Ok, det hade kanske varit bättre om det inte brände så mycket om mina smalben efter all stryk från ris och hård snö den fått utstå. Brände bara man peta på smalbenen, men det var ju bara smärta och tänkte jag inte alltför mycket på under den otroligt fina löpturen. Ibland blev jag dock påmind 😉

Många stopp vid bäckar. Lyxigt att inte behöva ha med sig en massa vatten utan kallt och fräscht vatten finns utlagd i fina vätskedepåer, lyxigt värre!

Lyckades inte hålla mig på benen hela tiden. Någon tyckte vi skulle springa vid snökanten för kort. Jag och en till ställde upp. Jag underskatta dock djupet på vattnet där som helt plötsligt blev 1m, då fick jag ett uppfriskande bad, nice!

En något mindre rolig passage vid tog oss upp och igenom. Men det lyckades det med.

Mot slutet av vår runda så kom vi till några otroligt mysiga hus. Var så man ville sova där istället 🙂

Vår ledare Niklas på språng

Efter många timmar ute var vi till slut tillbaka igen. Och återigen var utrustningen lite mindre ren. Men sånt som händer. Jag gjorde mitt bästa med att köra ett bad på direkten.

 

Blev sen dags att få lyssna på Anton aka Mr pryl. Tyckte jag hade mycket saker, men det finns tydligen alltid dom som är värre. Grym koll på lätt utrustning har han helt klart!

Detta följdes sen av vår ledare Niklas, aka Mr Naprapat. Gick igenom vad som händer vid stukning som inte är alltför ovanligt vid traillöpning. Och då såklart hur man ska agera. Visade lindning och tejpning. Något som vi sen också vi göra på varandra. Var kul! Om jag räknar bort när jag skulle dra bort tejpen från mina håriga ben då…

 

 

Blev sen middag men grym fläskfilé som satt som ett smäck i kistan! Blev både en och två, samt tre portioner 😛

 

Hotellet hade sen ordnat så att Eurovision Song Contest visades på storbild! Så där spenderade jag resten av kvällen…

Just kidding! 

Erik från Salomon och Anton skulle ta en kvällsrunda, så jag haka på dom. Vi drog upp på samma topp som vi sprang upp på igår och som vi även vad vid som topp tre tidigare under dagen. Riktigt fin kväll!

 

Vi körde sen på fullt ös på nedförslöpningen. Med mycket vatten som lyckas skvättas långt upp. Ska ju synas att man har sprungit!?

Efter lite kvällssnack på terrassen och bloggande så är det nu dags att återigen dra sig mot sängen. Morgonjogg står på schemat 07:00 imorgon, tror inte min kropp kommer vara 100% pigg efter dagens 3 pass. Men ser fram emot det!!!

 

 

Som avslut lägger jag in följande bild som jag hitta under sagostigen på morgonlöpningen. Kan inte annat än att hålla med till 100%!!!!

 

 

Kommentera