Stegfrekvens

Har blivit mycket joggande på sista tiden. Så tänkte att det är dags att börja få till lite teknik under sommaren för att kunna utnyttja den styrka och uthålligheten jag har i benen. Där är jag redan klar med formen som jag ska ha till Ironman, men med lite bålstyrka för hållning och teknikträning så har jag möjlighet att överträffa mig på löpningen.

Så igår var det dags att börja få upp stegfrekvensen igen, gjort det en gång tidigare via hjälpmedel och efter det så höll den sig högre generellt sätt tills vintern kom till och man börja snöpulsa. Körde metronomljud via telefonen och lyssna på det på morgonpasset till jobbet, med 180tick per minut är det lätt att hålla den frekvensen. Det känns också väldigt mycket lättare än när man joggar framåt med tyngre och mindre frekventa steg, om än lite ovant.

Idag tänkte jag köra med foot pod som jag inte använt på ett år då jag tappat bort själva hållningsbiten för den. Men jag tänkte att silvertejp löser det och satte på den.

Jag skulle bara kolla efteråt hur frekvensen såg ut så var först efter 4km som jag notera att den inte längre satt kvar på skon…

Så om det hittas en footpod på en silvertejp-bit längs stångån så vet ni vems det är! 😉pod

Så jag ska nog ta och inhandla mig en ny, blir så mycket bättre när man kommer ifrån att ligga på 85-86 i snitt till 88-92. Men kan vara bra om man sätter fast footpoden något bättre nästa gång bara.

1 thought on “Stegfrekvens

Kommentera