TNT goes Edsåsdalen

Till slut dags för en ny äventyrshelg och nu med TNT som tar mig ut mot Åre, eller?

Efter att jag schabbla till det lite och åkte med nattåget enda till Åre, när man skulle hoppat av vid Undersåker, så åkte jag och 4 personer till taxi tillbaka till Undersåker för att sluta upp med dom andra. Hade man läst informationen på hemsidan lite bättre så hade jag vetat om det, men det kändes lite överskattat att göra. Det löser sig liksom 🙂

Vi må ha tagit en omväg, men glada var vi!

Starta dagen där med att äta lite frukost som var framdukat, kom dit vid 8-tiden på morgonen. Samt kollade in schemat som var uppsatt.

Detta kunde ju inte bli annat än bra!

Startskottet blev när Miranda och Eric drog en snabb genomgång gällande helgen och TNT

Vi drog sen iväg i tre stycken olika grupper bas, medel och tuff. Jag valde den tuffa eftersom den lät coolast 😉 Träffa även på två från Akele som jag inte hade en aning om skulle hit. Många är vi! Typ 60-70?

Vi sprang 1.5km på asfaltsväg för att fortsätta 1.5km på grusväg. Sen bar det iväg på tuffare underlag med mycket sankmark, vatten, snö till låren samtidigt som det gick uppför. Så kilometertiderna var kanske inte de snabbaste genom tiderna, men det kunde man inte bry sig mindre om. Vi kämpade på och hade kul!

Till slut kom vi till toppen och fick njuta av den underbara utsikten!!

Från ca 490hm till knappt 900 efter vad jag hörde. Så inte någon överdriven stigning, men det räckte för att ge en tuff uppförslöpning bra utsikt för en kortare löpning.

Sen kom min heliga upplevelse. Nedförslöpning som mer eller mindre blev fri fart. Rakt ner i obanad terräng med allt från ris, snö och slask. Ett par tillfällen kunde det gå lite illa men jag höll mig på fötterna och bara ÄLSKADE det hela. Var väldigt mjukt underlag och på stor del så sjönk foten ner helt men fastna inte för farten hölls uppe väldigt bra och man bara släppte loss. Det var helt sjukt. Det roligaste jag gjort i löpväg EVER!

Transporten tillbaka sen så hade jag värsta leendet på läpparna som inte gick att ta bort. Helt euforisk av en lite kortare löptur. Alla var rätt leriga av sig så det blev att kombinera lite tvätt och isbad för benen genom att utnyttja bäcken bredvid hotellet. Var kanske inte det varmaste vattnet men trots det väldigt skönt att sitta där. Leendet var kvar på alla 😀

Bad och spolning av oss och utrustning, men trots det så luktar skorna kanske inte sådär jättetrevligt. Så torkrum och utomhus användes för att torka ur skorna, inget man vill ha på rummet direkt. Men så går det när ett stort gäng löpare invaderar ett hotell.

Maten efteråt gick inte heller av för hackor med en otroligt god honungssås!

Efter maten var det dags för lite framträdande av Sveriges trailexpert Andreas Svanebo. Många tips fick alla erfara innan det var dags att dra vidare mot intervaller.

Det noteras vilka som har bosatt sig på hotellet med alla dessa flaggor 🙂

Joggade bort en bit och körde lite snabbhet med intervallstege på en grusväg med första halvan ut och halva tillbaka så vi kunde peppa varandra! Här inväntande av starten.

Blev sen ett snabbt stopp vid hotellet där alla fick hinka i sig vatten då det här är inga vanliga fjäll, det är ju mer medelhavsvärme än vad det var nere på Mallis för ett par veckor sen!

Fortsatte sen vidare när Jörgen tog tag i ett pass funktionell styrka. Kan väl inte påstå att jag klarade alla övningar galant, men jag gjorde så gott jag kunde! Ja, jag behöver träna mer styrka..

Och i denna formen är styrka väldigt rolig! Mycket parövningar! 

Efter många övningar och lite jogging och sprint så var det sluttränat för idag. Och jag är helt klart nöjd, EXTREMT NÖJD!

Men dagen var ju inte slut. Fortsätta vår goda matdag med att gå käka röding, riktigt fin och god. Dock fick jag hoppa över kladdkakan med jordgubbssås som erbjuds till efterrätt, men jag klarar mig bra ändå 🙂 För sen fick man ju lyssna lite mer ingående från TNT-grundarna Mirre och Eric, med avslutande föreläsning av Emelie Forsberg om hennes resa mot tävlingar. Personen som fick mig att vilja springa utanför asfalten överhuvudtaget, klart inspirerande!

Aja, med tanke på att det är planerat långpass på fjällen imorgon så behövs nog lite sömn också. Jag vet inte riktigt hur denna dag ska kunna slås, men många timmar ute på fjällen i löparskor? Får se vad jag tycker efter morgondagen!

Godnatt 🙂

1 thought on “TNT goes Edsåsdalen

Kommentera