Dålig motivation

Alla har vi motivationsbrist vid tillfällen. Det är precis vad jag haft denna vecka och till viss del förra veckan. Nu klagar jag ju inte på mängden förra veckan som skulle vara mängdvecka och även blev det med 20mils löpning, men det var just också endast löpning det blev, cykling var ju också tänkt att köras men det blev inte så på de kvällar jag tänkt. Ett par gick till att fixa outfit och en kväll kände jag inte för det. Det vill säga jag kunde självklart ha fått in cykling men prioriterade bort det då jag inte hade lust.

Denna vecka skulle jag köra tröskelintervaller på löpningen på tisdagen, återigen hade jag inget sug efter det utan måndag och tisdag blev endast transportlöpning.

Det är den specifika träningen som jag tänkt köra inför Ironman som suget saknas för helt enkelt då jag har ett visst upplägg i tankarna nu med 4 veckor kvar.

Fick idag lite revansch när jag kom upp vid 4:00 och tog ett långpass med tröskel i ett. Ut till LOK-milen där jag körde ett lugnt varv, dock ramla jag med typ 500m kvar och kändes sådär när jag då skulle tagga till för att springa fortare. Slapp slå mig så mycket, enda blodet var från ena handen.2013-07-24 05.44.31

Ett par hundra meters jogg så kändes det ok igen, lite verk i vänstra sidan av låret som jag landa på bara. Andra varvet på LOK-milen så blev det en snäll stege på 10-8-6-4-2min med 2min jogg mellan. Med fart har man fokus och lyfter på fötterna så rötter och stenar var detta varv inget problem. Slutade på 4:04-tempo under totalt då 30min jobbtid. Var lite snabbare än jag räknat med, gps brukar även lagga efter något på den banan.

Ytterst nöjd!

Hade varit nöjd med det även om det var asfaltsväg.

Totalt blev det 33km i 5:07-tempo denna morgon. Ska jag bara få in ett tröskelpass på cykel också denna vecka så går det lite mer åt det planerade hållet 🙂

Måste ju se till att få in lite mer skog nu, var ju inte bara en sommartågs-tröja jag fick i helgen. Som vinnare av utklädningstävlingen fick jag även en tröja från Team Nordic Trail. Så måste se till att inte bara nöta asfalt numera 😉2013-07-24 10.24.28

 

2 thoughts on “Dålig motivation

Kommentera