Race Report: Nocouts KM på 400m

Fanns ju en anledning att jag skulle köra intervallpasset på tisdagen men blev istället på onsdagen, så årets andra intervallpass utomhus blev dagen innan loppet. Lite träningsvärk i vaderna men tänkte att det nog inte påverkar, tror nog jag hade rätt där som tur var.

Cyklade ner till Folkungavallen där det redan var fullt av rött på banan. Hade lusjoggat hem innan, var inte helt sugen på att värma upp något jag ofta är dålig på. Men jogga runt ett varv och körde ett par koordinationslopp. Det var endast 6st banor så för att indelningen skulle vara bra så fick jag köra i första herr heatet men på samma bana som en Ukrainare, Andrei.

Vi fick ytterbana och ställde upp oss. Starten gick!

Satte iväg i en ok fart medan Andrei bara försvann(mål på 56.8), men hade blivit förvarnad om att han var snabb. Visste inte riktigt vad jag gjorde och var tufft att inte kunna se dom man sprang mot. Kändes som farten tappades något inför andra kurvan så jag försökte ge järnet där medan alla hade kommit ikapp vid detta laget. Ut ur kurvan med raksträckan kvar och jag försökte köra allt jag hade men hade svårt att springa fortare även om jag inte hade någon direkt mjölksyra, tog iaf in lite men fick jumboplats i heatet med ca1sek.

Måltiden blev 1:05. Hade gissat på 1:02-1:04 innan men det lyckades inte. Kul var det iaf och skönt att springa ett lopp och känna sig pigg efteråt efter att ha kört omkring i 5:30-tempo tidigare under dagen, hade nog mer spring i benen efteråt men hoppade ändå över intervallerna av andra skäl för att ta mig hem.

Hade nog gärna haft jämnare motstånd, innerbana, spikskor(blöt bana så inget grep när jag skulle köra på i slutet), samt hårdare start. Då inbillar jag mig att jag skulle få bättre tid. Så 1:05 är det som ska spöas nästa gång 🙂

Har avslutat 1500m med 32sek sista 200, men vet inte om jag har någon snabbare fart än så i mig. Inte med min lågpulsträning som grund åtminstone 😛

 

2013-07-25 18.52.00 2013-07-25 19.06.03 2013-07-25 19.10.05 2013-07-25 19.30.20

Kommentera