Ett annorlunda äventyr – the story

Det blir bara fler och fler äventyr för mig nu för tiden och jag måste säga:

JAG ÄLSKAR DET!!

Denna gång var det Suss som gav mig äran att följa med på något som hon velat göra länge, simma från Visingsö till Gränna. Nu är ju hon lite sådär annorlunda som mig i vissa avseende så det skulle ju inte sluta där. Efter simningen så skulle det med cykel ta sig till Göteborg och sedan avslutas med Midnattsloppet. Och det var nu äntligen dags att genomföra detta.

Tog mig över till öa på fredagskvällen och fick en sovplats på Persgården där jag sov gått efter en trevlig pratstund hos Cissi som jag passa på att besöka när jag var där.

2013-08-23 20.16.24 2013-08-24 07.13.34

Jag, Suss och Marcus var den trio som med glada miner och spänning i kroppen stod där denna lördagsmorgonen vid Visingsö hamn strax innan klockan var 8.

simstart

 

Till vår hjälp hade vi Stefan(tillsammans med sina döttrar) som kände till dessa vatten väldigt väl och agerade följebåt. Han tog säkerheten på stort allvar och hade kollat upp allt på kartor då vi skulle simma nära farleden för färjorna. Han hade även meddelat alla samt fått telefonnummer till de personer som skulle köra färjorna denna morgon. Kände man sig klart säker!2013-08-24 07.43.32

Klockan blev 8 och vi klev ner i vattnet och gjorde oss redo, skulle vara 15grader i vattnet enligt info men kändes inte alls kallt när man gick ner i vattnet. När jag väl satte igång att simma så kände jag dock att hela ansikten blev helt nerkylt. Efter ca 5min försvann det dock och efter det tyckte jag aldrig att det var kallt längre. Jag slapp dock stanna upp vilket mina kamrater fick göra som simmade snabbare än mig så vi samlade ihop oss ibland. Var riktigt glad av att slippa allt vad maneter eller annat saker heter. Det var bara helt underbart fint att simma i Vättern med det lugna och soliga väder vi hade turen att få!

Första 40minutrarna kändes väldigt långsamma men efter det kom jag in i en lunk och tiden försvann fort. Totala sträckan blev lite över 6km med en fart som var snabbare än min simtid på Ironman förra helgen, så var ju inte helt fel!

simstart2

 

Suss och Marcus delade dock inte riktigt min uppfattning av hur vattnet kändes och med en del svala vågor så blev Suss rejält nedkyld. Vi tog därför en längre paus i Gränna för att bli helt varma och redo innan vi sedan drog vidare på cyklarna med sikta på Göteborg.

2013-08-24 12.32.06

 

Flöt på väldigt bra och vi njöt i solen. Navigera oss fram genom Jönköping och mot gamla Boråsvägen. Ett par snabbare stopp för att fylla på vatten men någon längre paus blev det inte. Var skönt att komma till en gren där jag är starkare så jag slapp skapa massa väntepauser som under simningen 🙂

Tänkte flera gånger där vi cyklade under många timmar att just nu och här, vill jag inte vara någon annanstans. Så underbart att bara vara igång med fina vänner och bara ha roligt på ett aktivt sätt. Många leenden var det 🙂2013-08-24 13.12.09

Cyklingen gick bra för mig även om väskan jag körde med gav lite känning på axlarna och som vanligt vid långcykling så känns nedre delen av ryggen av. Men något annat hade jag inte räknat med. Mot slutet så börja det bli lite ont om tid men vi gjorde en fin avslutning och Göteborg gick fortare att ta sig igenom än jag trott så när vi väl kom fram så hade vi hyfsat med tid ändå innan sista biten skulle avklaras, Midnattsloppet! Marcus skulle tyvärr inte var med här utan blev jag och Suss som drog oss ner mot Slottsgården på galet glatt humör. Vi hade haft party hela dagen men denna avslutningen var något utöver det vanliga kan man säga!

Vi starta i grupp 6a för tider på 65-70min på milen så räkna med att det skulle bli väldigt lugnt. Men Suss tyckte ändå att milen skulle gå under timmen, så med mycket sicksackande på trånga gatar med många löpare och många backar kom vi till slut in på drygt 57min. Kändes väldigt bra!

Försökte ta lite bilder men i mörkret och med en Suss att hålla koll på blev dom rätt suddiga, men känslan längs hela banan var helt underbart!

2013-08-24 22.04.13 2013-08-24 22.06.47 2013-08-24 22.13.57 2013-08-24 22.18.01 2013-08-24 22.19.28 2013-08-24 22.46.01-1 2013-08-24 22.51.26 2013-08-24 22.51.46 2013-08-24 22.52.57 2013-08-24 22.58.04 2013-08-24 23.10.40

mloppt

En riktig löparfest i Göteborg under natten helt enkelt.

Slutade natten med ett besök på 7-eleven som innebar handlande av både en pizza-bit, B&J och en stor godispåse. Vid den tiden hade jag inte ätit på 27-timmar. Hade aldrig tänkt skippa frukosten men på morgonen var jag rätt mätt från kvällen innan och ville inte direkt riskera bli toanödig med 3km till strand så hoppade frukosten. Anledningen till att inte äta sen under dagen var något jag ville testa för att se hur kroppen reagera, med tanke att ta snabba kolhydrater så fort jag kände energidipp. Var bara att den kom aldrig, kände mig pigg och glad hela vägen. Detta kommer jag troligtvis inte göra igen men ville just denna gång testa hur kroppen reagera. Helt klart mitt längsta innanfrukost-pass 😛

2013-08-25 00.31.40

 

Nästa heldagsäventyr är inte långt bort. Nämligen planerat till 1:a september och kommer ske i Stockholm. Mer om det en annan gång 😀

 

Kommentera