Mitt nästa stora mål!

Ironman är avklarat och det fick ett ok slut, bara rapporten kvar att skriva 😀

Det var årets stora mål och jag ser till att alltid ha nästa mål redo för att inte bli vilse. Detta målet skapade tyvärr lite fokusproblem inför Ironman men nu kan jag släppa den biten helt. Nästa mål är inget jag kommer genomföra själv utan jag kommer som ett lag ta mig igenom ett lopp i februari med Suss. Att inte vara ensam om saken ställer helt andra krav på mig, jag har inte råd att tappa fokus då det inte längre bara drabbar mig själv.

Så vad är det för lopp som går i februari?

Endurance 24H i grannlandet Finland!

Handlar inte bara om att åka dit och köra loppet utan målet är uppsatt, jag ska springa 220km under dessa 24 timmarna. Ett högt mål, speciellt som mitt första 24 timmars-lopp, går inte riktigt jämföra med TEC100 då man här springer på en inomhus bana på ca 400m. Med detta höga mål så behövde jag såklart hjälp och det speciellt på plats under dessa 24H för att se till att jag får i mig den energi som jag ska, håller den tidsplan jag ska och får pepp för att hålla fokus ända in i mål. Därför kommer jag och Suss få jobba som ett team. Om det är delen på banan eller delen vid sidan av banan som blir jobbigast är nog en svår fråga 🙂

Gjorde en liten start idag med ett längre pass i ett av i dagsläget 4st olika tidsplaner jag tänker på. Det handlar då om 55min löpning i 6-tempo sen 5min gång i sub 12min-tempo. Det skulle leda till strax över 23mil, men tar man då bort en timme för toabesök, skobyte, och lite annat som man kanske inte räknar med utöver då även en fartsänkning efter många timmar så är målet att hålla det jämnt för att sluta på 22mil.

Då helgens äventyr gick som planerat på måndag så har jag nu måndag och tisdag två semesterdagar som var extradagar ifall det blåste för mycket på vättern. Då bilen jag lånade ändå skulle till Vadstena så tänkte jag springa hem därifrån som passa väldigt bra med ett ultrapass. Tanken var att köra 6 timmar, dvs en fjärdel av loppet. Efter att min underbara mor fixat en portion raggmunk med extra mycket fläsk åt mig på Slottsgården så gav jag mig av.

2013-08-26 13.08.09 2013-08-26 13.23.12 2013-08-26 13.42.34

 

Kändes väldigt långsamt att hålla 6min-tempo men jag vänjer mig snabbt vid en fart när man hållt den en stund så sen behövde man inte kolla på klockan så ofta, kroppen fortsätter i samma fart. Tanken med gå-pauser är för att inte behöva springa för långsamt, få lite annan belastning på kroppen samt att det är enklare att äta när man går.

Blev snickers eller twix samt lite salta nötter som togs ner med vatten varje :55 medan jag drack 2dl cola varje :30. Underskattade dock värmen och mina 1,5l vatten tog slut vid 4h så blev riktigt torr i mun då, lite cola vid 4:30 hjälpte knappt utan det var väldigt torrt och varmt med stekande sol efter det. Men var bara fortsätta, batteriet var slut i telefon så fanns inte så mycket att välja på 😉

Tog lite småvägar för att slippa 206:an så visste inte exakt hur långt det skulle bli. Slutade till slut på 6h 30min där då 6h 5min var löpandes i 6min-tempo. Det blev lagom vid coop som jag hoppa in i och köpte på mig dricka, sen gick jag sista 2km hem.

Har lite att jobba på båda vad gäller planering och träning. Men det är vad nästkommande 6månaderna är till för!

Hoka fungerade klart bra och är först i kön att användas för loppet i dagsläget.

2013-07-11 17.09.38

Kommentera