Race report: Björsäter Triathlon 56:50

Blev påmind av tävlingen i veckan av Håkan då jag inte tänkte på att den gick. Men bestämde mig för att efteranmäla mig. Var inte lika pigg som mina klubbkompisar i LTK som cyklade ut dit redan 10:30. Men strax före 12 stack jag iväg och fick in 33 lugna km i motvinden ut till Björsäter och kom ändå dit med 45min kvar till start vilket räckte gott till att göra mig redo för start.

Hade 3 mål för dagen:

1. sub60 (körde tävlingen 2009 och kom då in på 1:02:56)
2. Spöa Håkan
3. Lyckas bra i T1 med våtdräkt

Så med det i tanken så tog jag på mig våtdräkt trots den väldigt korta simdistansen och varma vädret/vattnet. Fick ju värmeslag bara att stå i den på land några minuter 🙂

Simning 7:29
start till jag hade kommit upp en bit på land
Starta långt ut på kanten och fick en behaglig simning fram till slutet när alla skulle in mot samma ställe, blev lite kaos men lyckades ta mig fram. Simningen i sig gick väl ok, var ju så kort att man aldrig hann hitta något flyt och jag kan inte kötta utan att bli ännu sämre än vad jag redan är gällande simteknik så långsamt gick det, gick nog snabbare 2009 men då körde jag bröstsim.

T1 2:28
tills jag hoppa på cykeln
Gick ok, tog lite tid men fastna inte för mycket i våtdräkten. Drygt 200m löpning

Cykling 29:33
tills precis innan jag hoppa av cykeln
Kollade aldrig på klockan utan körde på känsla. Många backar och tufft i värmen. Jag ville köra helt själv då det var träning inför Kalmar så det blev ett antal tempoökningar när jag åkte om folk direkt efter det åkte om mig. Hade en personer bakom stor del av vägen. En uppförsbacke orka jag dock inte utan låg på rulle i en stor klunga typ tills nerförsbacken kom och jag kunde gå om alla igen. Väl efteråt gick det snabbare än jag trodde, då det gick väldigt långsamt känslomässigt i uppförsbackarna så hade jag trott på 33km/h trots den korta distansen. Brukar inte skilja mycket i fart på cyklingen oavsett längd.

T2 00:41
tills jag började springa
Då arrangören hade lagt ut skorna så tog jag det lite lugnt när jag löpte med cykeln. Förstod att jag skulle vara långt bak som efteranmäld då de skulle läggas efter nummerordning. Min påse låg näst längst bort. Drygt 100m löpning med cykel.

Löpning 16:39
Dags att dra på! Trodde jag.. hade glömt bort att det sällan är flakt på denna banan och det mesta går i terräng eller på motionsspår. Startar med mjukt underlag och uppförsbacke, segar till direkt. Var inte den löpteknik som jag haft på brickpass eller på Vättern Triathlon utan blev dålig hållning och löpningen fick komma från kraft. Kämpade på till 2km där jag kom om Håkan då fick jag lite svårt att jobba, men hitta som tur var en LTK och sen en NocOut till att jaga ikapp så jag inte slappa ihop.
In mot målområdet blev det en spurt då jag såg en längre fram jag ville ta. Gjorde ett starkt försök men han öka då folk ropa till honom att jag kom, hamna nog 1-2m bakom i mål. Hade jag bara startat några meter tidigare.. 😛

Slutade på 56:50 vilket är snabbare än jag hade trott, så trots värmen och kanske inte 100% energi så är jag ändå nöjd. Alla 3 mål lyckades 🙂

Roxen – Håkan 3-0, mycket viktigt 😉

LTK tog hem 2:a samt 3:e platsen hos herrarna medan Norrköping tog hem segern. Robert Toss kom 2:a
2013-08-03 15.39.48

Linda vann dock storpriset! 🙂
2013-08-03 15.48.50 2013-08-03 16.03.44 2013-08-03 15.36.56 2013-08-03 15.45.17 2013-08-03 15.45.22


Cyklade sen hem med 2 från LTK och 2 från NocOut. Tog upp lite att det är svårt att förstå att endast 2 veckor återstår till Kalmar.. shit alltså! /går och försöker bli redo

Men ändå en väldigt skön dag trots värmen, love it!

Kommentera