Addnature Urban 7 Summits – Team TNT

Fick upp ögonen för denna utmaningen från min vän Thomas Didriksson. Utmaningar av denna naturen är ju något man brukar få knåpa ihop själv, men nu fick man det framdukat på ett silverfat. Ville givetvis genomföra det!

Så jag och Thomas bestämde oss för att springa den tillsammans. Värmde upp dagen innan med Salomon Trail Tour i Jönköping där vi fick smaka på lite höjdmeter och få igång benen. Fick sen skjuts till Stockholm av TrailPer där jag sov över hos Thomas. Stack sen iväg på morgonen via buss ut till Ekerö. Tänkte först hinna med 9:30-färjan därifrån men var lite för långt från bussen till första toppen(Ekebyhovsbacken) så vi tog det lugnt uppför och gjorde oss redo medan vi njöt av lite utsikt.2013-09-08 09.21.4220130908_093124

Sedan var det dags för första toppkortet kittad med både flagga och tröja med Team Nordic Trail på som visade vilket team vi sprang för 🙂

Jag fick börja!20130908_093418

Vi startade sen klockan 9:47 och drog oss nerför mot Färjan. Gick snabbare än tänkt så var framme redan efter 6min, gott om tid innan färjan drog iväg. Verka vara en väldigt populär färja bland cyklister. Kändes lite segt att stå och vänta på att bilarna skulle av men till slut så starta den lite längre sträckan av äventyret! Navigering gick bra och det var platt och fint längs vattnet där man sprang. Höll tillbaka tempot men kändes som man snabbt var framme vid Flottsbro där vi gick uppför, tillräckligt jobbigt 😛2013-09-08 10.44.13

Nerför igen och bortåt mot Högdalstoppen. Kändes riktigt kul att vara ute på en heldags äventyr precis som för 2 veckor sedan. Härlig känsla!

Väl framme vid Högdal blev det dock lite förvirring på kartan men vi stack upp på den topp som hette Högdalstoppen på kartan. Väl uppe så såg vi 2 till toppar, som båda var högre. Tyckte den ena såg högre ut så sprang ner och sen upp på den varpå det visade sig att den tredje toppen var högst. Vi ville jag inte råka ta fel topp så även den tredje toppen fick sig en bestigning, där tog vi även kortet. Visade sig nu i efterhand att tredje toppen var rätt även om den inte heter Högdalstoppen. Dålig förundersökning, men fler höjdmeter 🙂

20130908_121904

Vi kom sen fram till Gubbhäng där vårt planerade vattenstopp skulle ske. Men de två dörrar vi såg där var rätt låsta. Vi valde att fortsätta och hoppa in på en öppen pub och fyllde på vatten där innan vi tog sikta mot Hammarbybacken. Vattnet gick åt kan man säga så jag tog det lite lugnt för att vara säker på att ha kvar. Solen stekte!

Trippade sen upp på denna mytomspunna Hammarbybacken som man hör så många springa uppför. Var inte direkt ensamma där.20130908_131149

Blev nu lättare för min del, la ner navigeringen då min partner nu hade koll på vägen. Blev mycket sick-sackande genom centrum men hade hyfsat tur med rödljusen och kom precis över en bro innan broöppning. Den hade ju blivit lite jobbig annars 😛

På grund av värmen tog vi ett extra stopp för vätska vid Haga Forum men en långsamt rinnande kran. Men med ny vätska drog vi sen vidare och upp på Hagatoppen!20130908_142834

Sparade in lite på vätska då jag skulle klara mig ändå även om man blev lite torr. Hade fått i mig 4 snickers som jag hade med mig men hoppade sen den energi som jag hade kvar då det bara var gels och ville inte skapa mer vätskebehov så att vi skulle klara oss. Blev nu en lite längre löpsträcka till Väsjöbacken där den lite längre och lättare vägen upp valdes för att lättare få i energi och vätska.

2013-09-08 16.05.32Såg även en vätskekran påväg upp där jag fyllde på en flaska till Thomas påväg ner. Tog sen över navigeringen igen med sikte mot sista toppen, bruket!!

Var nu bara spurtrakan kvar helt enkelt. Kändes som vi hade marginal mot Sträcklöpets team tidigare tid på 8:35 som vi ville slå, samtidigt så visste vi dock inte riktigt vad för distans vi skulle sluta på. Andreas Falk hade ju dock nyligen dragit en träningsrunda via denna utmaning på 6:53 så något rekord skulle det inte bli.

Men Thomas körde på bra och vi tog oss framåt enligt plan.2013-09-08 16.20.21Till slut siktades sista toppen, Bruket. Visste då att det bara var ett par km kvar och vi hade det i hamn. Vi tog en sista kraftansträngning till Bruket och upp på toppen. Stannade klockan på 8:12:52, underbart!

Fick hjälp av ett sällskap på toppen att ta en sista toppbild. Jag och min grymma partner Thomas!!

bruket

Slutade på 71.33km på min klocka vilket blev en kortare distans än både Sträcklöpet samt Falk. Så vi var ju bäst på något åtminstone 😉

Avslutade sen med en familjepizza, för att försöka ta igen lite kalorier, satt fint 🙂2013-09-08 20.22.27

Kul idé som jag klart rekommenderar andra att köra. All information finns på följande sida:

http://addnature7summits.wordpress.com/

Länk till vårt vägval – stor del inspirerad av Sträcklöpet, vilket underlättade arbete 🙂

http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=3433142

Thomas blogpost:

http://www.funbeat.se/blogs/show.aspx?BlogPostingID=146892

 

 

3 thoughts on “Addnature Urban 7 Summits – Team TNT

Kommentera