Nederlag med smärta och vinst!

Väl medveten om att jag inte var i någon snabblöparform denna dag så är jag väl medveten om att tävling har inga ursäkter. Det var dags för mjärdevistafetten med jobbet!

Två lag hade skapats, Rationell IT Pro vs Rationell IT Elit, varav jag tillhörde första laget. Skulle ljuga om jag sagt att jag inte ville att vårt lag skulle komma först över mållinjen!

Startade med en skön morgonjogg till jobbet i något lite dimma2013-09-12 07.20.40

Efter jobbet åkte vi iväg tillsammans och här står en del av gänget strax innan start2013-09-12 16.47.55

Här nedan är ryggen jag hade hoppats kunna jaga ifatt på sista sträckan, mycket psykande hade pågått under dagen mellan oss 🙂2013-09-12 17.04.45

Mjärdevistafetten är 4personer per lag där alla springer samma runda på 3.2km runt Mjärdeviområdet. Många IT-konsulter på samma ställe 😛

Lite eldshow sen en start!2013-09-12 16.58.51 2013-09-12 17.00.00

Kollade först in täten på första varvet där Peter Aronsson, ledare för Team Nordic Trail i Norrköping hade en tredjeplats som han höll in i växling. Ettan Fredrik Johansson hade stor lucka till både Peter och 2:an Jonas Olsson, men så har han personbästa på 3000m med 8:10 så inte så konstigt 🙂2013-09-12 17.05.31 2013-09-12 17.05.56

Linus från Nocout totalspöa mig idag..2013-09-12 17.06.53

 

Nåväl, fokuserade sen på våra egna lag. Vi i Pro tappade lite mer än jag hade trott och när det väl var dags att köra sista sträckan så såg jag på klockan att det var över 2min efter.. så någon känsla för att jaga fick jag inte riktigt in men försökte göra ett bra lopp ändå. Kom in i mål på 12:25 och tog bara in 46sekunder, lyckades tyvärr inte hamna på rätt sida timmen så vi fick strax under 1:01. Långt från vad jag ”borde” springa men samtidigt så struntar jag i vad jag får för tider på kortare distanser nu, det är bra träning och allt fokus är på 24H i Finland om mindre än 6 månader! Har inte den snabbhet som när jag sprang 18:01 på 5km i början av året.

Försökte dra på ett leende ändå för den termos jag vann från nummerlappslottningen 😉2013-09-12 18.23.03

Skämt-o-sido. Var riktigt kul att springa och speciellt att köra med 7pers från jobbet där alla inte är ute och springer så mycket. Får bli revansch nästa år med samma lag 🙂

Peter Aronsson tog även hem silverplatsen med sitt mixlag!2013-09-12 18.38.01

Valde att ta massage efteråt som Korpen var där och erbjöd. Bad om att få massage på framsida lår, tänkte att det kunde vara bra då det är där stelhet kommer även långa pass som mina 71km i söndags och 44km i tisdags. FYF*N vad ont det gjorde. Smärtan var 5värre än vad det kändes under loppet varje gång det trycktes till på ett visst ställe, det gjordes många gånger också. Väldigt många grimaser blev det och fick tufft att andas!

Att börja stretcha och få massage lite oftare är nog ingen dum idé egentligen…

Låren värkte efter massagen så jag tog det smartare valet och bad om skjuts hem istället för att springa hem 6km som var tanken. Helst ska man ju bara vila efter massage och inte stressa benen alls. Jaga km får inte gå före allt 😉

En liten promenad blev det hemma iaf för att ta mig till butiken. Hämta ut nytt paket från Wiggle, denna gång samma modell trishorts som jag har sen innan, mina alltime för även alla löppass, äntligen ett par till att använda 🙂 Även ett nytt pulsband då mina slutat fungera, så kanske blir lite koll på pulsen igen. Roligt också att tjejen på ICA fråga om det var bra och smidigt att beställa från Wiggle då hon kollat lite på det. Själv är jag ju beroende av sidan så jag kunde ju inget annat än att rekommendera den 😛

Nu blir det sovdags för att se om man kan springa lite i skogen innan jobbet imorgon!

1 thought on “Nederlag med smärta och vinst!

Kommentera