Styrkehelg med PT

Jag har sagt i ca 3 år att jag ska ta tag i min styrketräning, tyvärr kan jag inte påstå att det blivit något av det, typ. Jag tränade faktiskt 3ggr i veckan under 3-4månader när jag var skadad och inte kunde springa. Så fort det gick att springa så försvann det lika snabbt igen. Utöver det har jag kanske snittat någon slags styrka en gång i månaden…

Jag saknar inte kunskap om styrketräning, inte heller vilja för att styrketräna då jag vet att det är min svaga länk i löpningen. Men motivationen och disciplinen för det har inte funnits, sen är det ju tråkigt med saker man är dålig på.

Så jag har nu tagit tag i saken och anlitat en PT. Inte vilken som helst utan någon som jag har tränat med tidigare där hon visat sig väldigt bra att lära ut teknik och fokusera på kvalité, som är intresserad och insatt i löpning och som jag har stort förtroende för. Förtroendet är viktigast för att jag ska känna mig bekväm med de pass jag får, sen blir det ju extra motivation med att man vill visa sig duktig inför ”läraren” samt att inte göra styrkan vore ju att slänga pengar i sjön vilket känns rätt värdelöst. Så nu får vi se vart detta bär!

Startade med att åka ner till Göteborg där hon bor och genomförde ett litet styrkeläger, 4h styrketräning uppdelat på 2dagar där vi gick igenom passen och övningarna för att jag skulle sätta tekniken. Nu kan jag knappt röra överkroppen och det tog 30sekunder att ta av mig tröjan imorse, så känns som jag inte lata mig i helgen!

Så en fin helg i Göteborg med mycket styrka och även ett par lättare morgonjoggar med min PT på lördagen och Henric på söndagen. Utöver det blev det en sjön lördagskväll hemma hos Leffler som jag sov över hos.

Fokus nu blir på att hålla i bra mängd på löpningen utan tuffare pass, detta då styrketräningen kommer göra kroppen mör och ta all mental fokus som jag kan ta fram för att kunna genomföra dom bra. Nu får man se under denna vinter hur bra jag kan lyckas med en PT, ska bli kul!

Now lets get the pumping started!

Mycket intressant bok jag lånat som lästes under resan2013-11-09 06.26.32

IMG_5482 IMG_5486

Lyckades hinna till Ljungsbro på söndagskvällen för att fira Josse som fyllde år. Körde där Twister samt plocka upp pappkasse med munnen. Jag brukar inte rätt dålig på båda men denna dag var det ännu värre, vet inte om jag ens kom ner till halva pappkassen..

Andra var desto bättre 🙂

2013-11-10 19.41.29-2 2013-11-10 20.24.122013-11-10 21.04.36 2013-11-10 21.04.54

Kommentera