3 saker från the internet

 

1 – Skräcken för E-nummer

egg

Har inte sett lika mycket av det på senaste tiden men har läst en hel del om folk som är rädda för E-nummer, ALLA E-nummer. Där man letar efter saker som inte har något E-nummer alls för att det ska vara ”bra” att äta. Det delades en bild på fejjan för ett tag sen och såg nu att Jacob Gudiol hade skrivit en post om det. Han sammanfattar det ganska bra:

http://tranastyrka.se/alla-naturliga-e-amnen/

”Så för att summera. Det är bra att vara skeptisk till vad som tillsätts i mat. Ofta används tillsatser för att på ett lite artificiellt sätt höja upplevelsen av maten vi äter. Producenterna får maten att verka vara av bättre kvalité än den verkligen är.

Men allt som börjar med E eller som har ett namn som du tycker låter som en kemikalie är inte nödvändigtvis farligt. Vi äter kemikalier alltid, vid varje måltid i varje dag av våra liv.”

2 – Hur blir man av med fett?

Man läser det överallt, kcal in – kcal ut för att gå ner i vikt. Om träning och kost har jag läst hur mycket som helst, men trots det aldrig funderat på hur det faktiskt fungerar. Mycket intressant läsning!

http://hjarnfysik.blogspot.se/2014/01/vart-tar-fettet-vagen-nar-vi-tappar-vikt.html

3 – Gott godis!

En vän(helloewinski) la upp bild på instagram, vet inte vart det kom ifrån i början. Men blev extremt sugen på att testa! Choklad, banan och jordnötssmör – Vad kan gå fel? Och så enkelt 🙂

Dock så är det ju ingen choklad nu i januari.. men i februari någon gång ska jag testa det. Bra snacks på helgen efter långpass. Eller kanske under långpass?

ban

 

Kan även informera om att jag fortfarande har träningsvärk i baksida lår från styrkan i fredags.. skönt värre 😀

Kommentera