Avbruten träning och vila

Det går inte alltid som man vill. Igår planera jag in drygt 6mil genom att dra ut till Ljung för att där köra Marathonintervaller med NocOut och sen dra till polare i Ljungsbro för att senare lunka hemåt. 3x6km skulle köra ute i Ljung, jag valde ändå en lugn grupp för de som gör milen på 42min. Men med 23km uppvärmning och fel val att köra med asfaltsskor på den något kuperade och snöbeklädda slingan gjorde att jag fick kämpa ändå när jag slirade. Hade även noll kraft uppför.

Under andra intervallen med ca km kvar så fick jag ont i hamstring. Gick bra att springa men det försvann inte helt. Tänkte först fortsätta ändå men valde sen stå över sista och vila lite medan andra drog iväg och andra gäng kom in. Börja sen bli kall så börja lunka mot Ljungsbro innan folket var klara. Känningen släppte inte så efter en km så gick jag resterande 4km.

Så blev 37km istället vilket är en bra distans ändå. Tog sen beslutet att vila söndag så har haft en dag helt utan träning vilket känns konstigt när jag snittat typ 3,5h per dag detta år.

Imorgon får jag se om det bara var något tillfälligt eller något värre, tar det hellre lugnt än blir skadad, så mycket har jag lärt mig 🙂

Nu har jag också lärt mig att inte utmana kroppen dagen efter hamstring fått jobba hårt i gymmet, troligtvis den största anledningen. Hade redan innan sagt att januari skulle BARA innehålla väldigt lätt löpning. Detta blev 3e gången jag frångick det, nu ska jag lyda mig själv resten av månaden!

image

image

2 thoughts on “Avbruten träning och vila

Kommentera