En vinst, en förlust. KM 1500m 5:10

En vinst!

Är i dålig form och inte redo för något lopp, många anledningar att skippa vara med på detta klubbmästerskap. Men trots det tog jag mig till start, så himla skönt! Största utmaningen är alltid att våga ta sig till start oavsett vad man ska göra i livet.

En förlust..

Något tuffare löpning igår med ca 47km varav 40 av dom på kvällskvisten med 24h till loppet. Dålig form. 17km innan start med ben som varken kändes lätta eller pigga…
Finns alltid många ursäkter 🙂 Hade ingen måltid att sikta på, var ute efter bra träning främst mentalt och ha kul. Planen var att lägga mig sist i herrarnas andra heat och ta det piano första 100m och sen försöka hålla rygg till 400m kvar där jag kör näst högsta växeln och sen järnet sista 200m. Men minsta hint om mjölksyra så slår jag av på takten och diskuterar med mig själv under loppet att jag lika gärna kan vänta till 200m innan jag ökar, så minskar risken att jag blir trött och saktar ner… STOR FÖRLUST!

Inte första gången det händer på kortare lopp. Körde näst högsta växeln från 200m och ökade lite till sen sista 70m kanske vilket gjorde att jag sprang som snabbast och kände mig som piggast på mållinjen. Kunde bara rullat ner i 50m och hade ändå haft snabbare fart då än snittfarten på loppet…

Körde med fotpod så här ser man fartkurvan(orange) och stegfrekvensen(blå). Höll 186 stabilt som frekvens förutom första biten och fartökningen på slutet. 

12

Finns fördelar i att loppet i sig bara var angenämt och roligt samt att man efteråt har mer spring i benen än innan, gick därför mycket snabbare hem sen trots mindre intensitet när kroppen fått ta ut steget lite och inte är så stel längre från all jogging.

Långt ifrån pers(4:58) alltså, men riktigt kul att vara med och alltid lär man sig saker och får erfarenhet, om ett år gör jag sub 4:50 med lätthet!

Kul sen att vara tidtagare och heja på alla andra. Det är skön känsla när man springer igenom varvning med stort gäng som varje varv klappar och hejar på rejält, NocOut-känsla!!

Damernas första-heat2014-02-12 20.17.36

 

När blir det dags för mig att ta KM-medalj? Jag som inte ens kör i första heatet nu 😛

2014-02-12 21.26.01

 

 

En erfarenhet rikare och därmed ett steg längre fram i utvecklingen!

Kommentera