TNT och förbättrad hemväg

Äntligen är jag tillbaka till sköna rutiner!

Förra veckan så blev det knappt 8mils löpning. Efter att ha snittat runt 23mil i veckan i januari så kändes det förra veckan som jag knappt hade haft på mig löparskorna, valde mycket vila och fanns annat att göra. Blev ändå något längre än jag gissat på, men som sagt så blir man snabbt distansblind. Nu är det dags att komma tillbaka och lägga sig runt 14-16mil i veckan, får gärna vara mindre om det innebär extra höjdmeter och teknisk terräng istället.

Igår blev det ca 18km och idag runt 47km. Kändes bra att springa lite längre idag, distansblindheten försvinner lika fort som den kommer och mot slutet förra veckan kändes mitt 12km pass som rätt långt 😛

Blev härlig löpstämning i Norpan idag via korta och snabba stigintervaller under ledning av Henrik Pilvinge där det kämpades på starkt, gick så snabbt att det inte alltid var lätt att ta rätt väg 🙂

Uppläget var följande på intervallerna:
45-15×10
3min vila
30-30×10
3min vila
15-15×10

Kort men tufft!2014-02-11 18.51.19

Själv tog jag det hyfsat lugnt och fokusera på att peppa folk och hjälpa till med lite lyse i skogen. Fick huka mig mycket för grenar, en stackare ducka jag för men fastna i ryggsäcken istället och knak så var den av. Var inte meningen!2014-02-11 18.48.14

Många glada miner var det efteråt2014-02-11 19.03.31

Stack sen iväg till stationen för att ta tåget till Kimstad, detta blir nog min nya rutin tror jag. Från Kimstad blir det strax över 30km istället för att dra 45km i ett svep direkt efter TNT-passet, blir inte lika sent som man kommer hem.
När jag hoppade av i Kimstad så sprang jag inte gamla E4-an som tidigare utan valde en mindre väg mellan Kimstad och Norsholm som sen fortsatte under E4-an innan den anslöt till gamla E4-vägen. Detta gjorde att jag slapp 5km av smal väggren där man möter ett flertal långtradare som ofta har full blås på strålkastarna, ytterst skönt att slippa!

Stort tack till Henrik Pilvinge för tipset! 🙂

11

 

Blev inte sådär mega lung jogg hem som jag tänkt, men jag får nu gå och vila så jag är pigg imorgon. På kvällen är det 1500m som gäller under NocOuts KM!!

 

Kommentera