Utmaningar – livskvalité!

Jag har alltid gillat och ”gått igång” på utmaningar, oavsett om utmaningen kommer från mig eller andra så kan jag verkligen ställa in mig på att visa för mig själv att det går!

Nu var det ju tidigare i livet inga direkta fysiska utmaningar som kom upp utan virtuella sådana. Detta ändrades då 2007 när jag tog mig an Vätternrundan, kommer fortfarande inte ihåg exakt varför det uppdagades men en anledning till att jag ville genomföra det var att min far hade kört 5st. Så jag köpte en cykel och klarade Vätternrundan! Dock med överbelastning i båda knäna efter 10mil som högg vid varje pedaltag resterande 20milen(nejdå jag är inte envis) men det är en annan historia.

Innan Vätternrunda-utmaningen som satte spinn på en ändring av hela min livsstil
Daniel

Så vad gör man då när en utmaning är slut? 

Jag nöjer mig ju inte där utan letar mig hela tiden vidare efter nya utmaningar att genomföra. För några veckor sedan såg jag en dokumentär vid namn ”Löparnas ultimata utmaning”. Tyvärr så är ord som ultimata, tuffaste, svåraste osv rätt urvattnat när det kommer till lopp och utmaningar numera även om det fortfarande finns vissa lopp där det fortfarande kan passa in. En dokumentär om 4st lopp som ska genomföras inom ett år genom öknar där varje lopp är 25mil på 5 dagar. Givetvis så drog det ju igång ett begär av att få genomföras! Men jag har många intressanta lopp och egna äventyrsideér som jag vill genomföra, tid och pengar är det som sätter stopp numera.

Jag rekommenderar verkligen dokumentären, var väldigt intressant att kolla på!

(Samanthas beslutsamhet fick mig att gråta..)

http://urplay.se/Produkter/180314-Loparnas-ultimata-utmaning

Utöver det så följde jag ju även Johan Steene under hans resa i Transomania som är nonstop-race genom Oman öknen på 300km.

Jag är ju extremt dålig i värme, men det gör ju bara dessa utmaningar mer intressanta 😛

Kan se en film som Johan gjorde under sitt lopp här:

 

Nu finns det ju utmaningar i alla dess former, men man kan säga att de jag fastnar mest för numera är långa sådana där man tar sig fram för egen maskin. Bara där finns det en stor skara av saker att hitta på 🙂

Jag längtar hela tiden efter nya roliga saker att genomföra!!

 

4 thoughts on “Utmaningar – livskvalité!

  1. Goose says:

    Loparnas-ultimata-utmaning är nog rätt tufft ja, tur man har knät att skylla på 😉
    Men det låter som en typisk grej för dig, go for it!

  2. Per Sundberg says:

    Den dokumentären var riktigt bra, kom att tänka på dig när jag såg den. Misstänkte att du var sugen på något sådant. =)

Kommentera