Tredje gången gillt.. kanske?

Blev påmind i helgen under Skövde 6H att jag inte kan köra annat än mina favorittights när jag ska springa långt om jag vill slippa skav. Eftersom de nu håller på att haverera så valde jag annat par vilket jag fick ångra. Jag börja kolla o somras efter tights men tyvärr så fanns inte modellen jag har kvar. Så jag köpte en nyare modell av den Orca jag har som var omgjord och inte var skön alls. Ett tag senare så köpte jag ett par Salomon istället som tyvärr inte passa mig. Nu blev det dags igen att chansa, en liknande från Salomon i annan storlek, hoppas nu på denna!

Annars någon som har några tips? Har följande krav.

 • Minst en ficka som klarar telefon
 • Sitter tight(kompression)
 • Någon form av padding ala triathlontights som min Orca, eller liknande som Salomon har. Sitter inte fast över hela byxan utan fungerar som ett annat lager. Tror det är hemligheten till inget skav från mina älskade Orca

Slängde även med ett par Kinvara 4 när jag ändå var igång, har bara ett antal 1:or och 3:a som jag älskar. Sprang med 3:an i Skövde utan strumpor och fick 0 skav eller blåsor.

Nu är det väntan och tummhållning som gäller! Måste ha några tights att springa mina kommande långlopp!

4 thoughts on “Tredje gången gillt.. kanske?

 1. Karin says:

  Jag gillar SKINS väldigt mycket! De har dock inte en ficka som klarar en smart telefn (möjligtvis en dum). Men jag kan tycka att det är motstridiga krav på tight/kompression och ficka som klarar rätt stora föremål?

  Lycka till, det är imte kul att förlora favoritplagg, jag är fortfarande lite bitter på Puma över att de övergav Trailfox.

  1. Roxen says:

   På träning har jag alltid med mig telefon och är skönt att slippa väska när inget annat behövs. På tävling används fickorna för att ha bars/gels i. Eftersom jag kör lång tävlingar 😉
   Fickor är vanligt bland triathlontights, var där det hela började. Precis som snabbsnörning, fina saker 🙂

 2. Karin says:

  Jag sa inte att det var dumt med fickor, det gillar jag själv. Men om du vill ha en kompressionseffekt så bör byxan inte kunna ha fickor så stora att en smartphone får plats (liten nyckelficka är en annan sak). Min uppfattning är då att de inte har tillräckligt med kompression. Mina Haglöfs vintertights (ej kompression) har en lite större fick på ”utsidan” på låret, det skulle fler kunna ha.

  Men du har rätt att triatleterna ibland får till det. Som cykeltröjorna med fickor på ryggen, de tycker jag är bra för gels på tävling

  1. Roxen says:

   Hade innan byxor med nätficka på utsidan, borde inte påverka hur kompressionen är. Salomon kör ju med fickorna ovanför. Men oavsett så är det inte den effekten jag är ute efter, bara att det är så mycket skönare när dom sitter tight 🙂 Och det verkar nästan bara vara de som har label kompressionstights som sitter så skönt.

   Ja, ficka på tröja är ju underbart, saknar det på vanliga löpartröjor. Där är ju triathlontröjor och cykeltröjor underbara.

Kommentera