Ursvik Ultra 2014 7:16

Åkte till Stockholm direkt från Jönköping på lördagen, blev sent på fredagsnatten så sov ca 4 timmar. Tog igen en del på bussen upp innan jag mötte upp Sandra och tog lite mat på centralen innan vi fortsatte hem till Thomas där jag sov en tredje gång innan vi drog oss mot starten.

Planen var skriven på FB innan, 4st varv i 6-tempo och sen öka på sista!

Det regnade och blåste, tittade på andras klädsel och stod i valet eller kvalet. Långärmad eller linne? Till slut blev det linne ändå, så får väl folk tro att jag ska springa snabbt och bli rädda 😉Screenshot_2014-04-07-22-45-41

Starten gick och vi var rätt många som lunkade iväg i mörkret. Som vanligt luras jag av mörkret och tycker att jag springer så mycket fortare än jag faktis gör, kollar då och då på klockan och verkar hålla rätt tempo ändå. Dröjer bara ett par km så är jag varm och god samt då väldigt nöjd över mitt klädval, skulle vara osmidigt att byta när man kör med väst.

Sprang oftast med någon i närheten första varvet och det flöt på, efter dryga 10km såg jag att jag låg en bunt efter schemat och börja bli rädd att få problem redan första varvet. Steene och Falk flög även förbi mig, kom i bra fart men fick förklarat att de bara var ute på träning och fick ett lycka till. Sista biten var dock väldigt lättsprunget märkte jag och tog ifatt det mesta (trots att jag gjorde en 2:a i skogen, 25sek så där var jag snabb iaf!) och stämpla in någon minut snabbare än tänkt då GPS-klockan visade något kortsträcka. Blev helt plötsligt mycket lugnare.

I varvning stannade jag bara någon sekund eller två när jag plocka upp ny flaska och nya gels, mycket effekt. Byten har man ju tränat i triathlon! Kom därför ifatt Sandra som jag såg framför i backen. Vi växla om varandra några gånger främst då jag släppte på utför. Hon försvann sen bakåt och jag var själv hela varvet. Kändes lätt och stabilt nu och tänkte på att halva loppet var avklarat, delade upp loppet i transportsträckan och dess varv så loppet var bara 4varv i mitt huvud. Varva in en sekund snabbare och hade en dryg minut innan 45:orna drog iväg som jag sprang förbi i varvningen.

Trodde det skulle bli stormning nu men det var bara ca6 st som sprang förbi mig sen var jag själv hela varvet. Tog mina 3 gels per varv i de backar jag lärde mig passa från första varvet. Gick vid många uppförsbackar/motlut och tuffade sen på. Kände mig stark! Varvet flög förbi och in på varvning dryga minuten långsammare denna gång.

Dags för sista varvet! Var nu fler jag kom ifatt än tidigare vilket var skönt, men helt plötsligt var det lite jobbigt att springa, börja få trycka på för att hålla fart på flacken och blev lite negativ av det. Fick sticka in i skogen igen, 45sek denna gång, när jag sen kom ut ur skogen så tryckte jag på lite på lättare partiet och varva in på cirka minuten snabbare men nu inte längre pigga ben. Såg nu efteråt också att jag var ca 9min från att bli varvad av vinnaren! Puh!

Mycket for omkring i huvudet men mycket av att jag skrev på FB sista varvet så var jag ju tvungen att försöka, så efter varvning och uppför backen sen började jag trycka på och benen svarade! Var även skönt att ha slängt av sig pannlampa så man blev av med buffen också, blev varmt efter 2varv men inget skönt med bara pannlampa på huvudet. Tryckte på både utför och på platten och lät som en ångvält med 1-1 andning, andas ut på ett steg och in på ett steg. Blev snabbt torr i munnen men utnyttjade alla backar jag gick i(ca 15st per varv) att ta lite av colan som jag nu bytt ut vattnet till. Framme vid mördarbacken och skulle ta första gelen men svårt att få i mig när jag trampa uppåt och flåsa, tog mer cola istället. Blev stark av att jag varva många personer nu och i bra fart. Med 7km kvar kom Eric Forsner ifatt mig och sprang med mig till mål, gav såklart extra energi även om man kände sig dum som gick uppför minsta motlut. Men försökte ta igen utför där jag tryckte på extra. För varje person jag kom ifatt så kollade jag först om dom körde kortbyxor med calf guards, för det gjorde Niklas Arvidsson som jag var säker var före mig och ville gärna komma före honom.

Bergsgeten Niklas som inte slappa som mig utan sprang uppför backjäklarna!

DSC_3925

Med runt 4km kvar sa Forsner att det nog var Niklas där framme, blev jag såklart glad! Både Forsner och jag sa åt honom att ta rygg vilket jag såklart ville(samtidigt som jag inte ville det..). Men sprang ifrån honom och kom ut ur skogen, lätta kvar nu! Men det tyckte inte benen som med 2km kvar tappa lite av tryckte på flacken, men gick ändå ok. Uppför sista backarna och sen en skön snabb utförslöpning in i mål på 7:16.46 och en 5:e plats av 75 startande.

Fina leriga händer, råkade drutta i backen på sista varvet men landra mjukt i leran 🙂

DSC_3928

Varvtider:

1:29.09
1:29.08
1:30.17
1:28.59
1:19.13

Länk till varvtider

Klart nöjd efter att varit väldigt rädd för lopp-debuten och alla backar. Formen är påväg och ser nu fram emot alla tävlingar i sommar och höst då jag ska vara ännu bättre!

2 thoughts on “Ursvik Ultra 2014 7:16

Kommentera