NocOut Skyrace 2014 1:31.82

Då var det dags för NocOuts första Skyrace-lopp, upp för Tornet Stångåstaden/Sky hotell! DSC_4322

Jogga omkring lite efter jobbet innan det var dags för samling 18:00. Gick där igenom små praktiska detaljer som tex vart mållinjen var. Var runt 30 personer som skulle springa och start var med 20 sekunders mellanrum så ca 10minuter att få iväg alla. Man märkte direkt att alla visste exakt var det handla om och hur det skulle hanteras… eller inte. Men det var extremt kul att göra något annorlunda!DSC_4313

Jag hade tänkt att det kanske skulle ta som en 800ing åtminstone, under 2:30 någonstans vilket var vad jag gick in med i tankarna. När det väl var min tur så studsa jag iväg uppåt och efter en våning så upptäckte jag att den teknik som tänkt ha inte fungera så bra, man kom aldrig in i någon löpning när det var 5steg och sen skulle man snabbt klara av 180-gradersväng. Försökte få in någon bra teknik medan jag trippade på. Tittade upp och vips så var jag på våning 12, kändes som jag precis hade börjat. Publik i trappan klagade på att jag hade för mycket leende så i slutet så försökte jag öka på lite och så var man uppe på, kollade på klockan som visade 1:31.82 och tänkte att det var lite väl kort från min planering.DSC_4311

Fick fin förtäring bjuds det på där uppe och lite fotografering avklarades. Sen drog jag, Christoffer och en till ner för att köra en till runda, själv kände jag mig mer pigg när jag kom upp en vid starten så inbillade mig att jag kunde springa snabbare.

Andra gången så sket jag i teknik och bara mata på från början, skillnaden blev att när jag var på våning 8 så förstod jag inte hur jag skulle orka 10 våningar till. Men kämpa på med ett par gå steg inpå de sista våningarna där jag blev rätt slut. Mjölksyra i benen kom och armarna var slut samt mycket snabb andning, fick pusta ut när jag väl kom upp. Kollade på klockan och fick 1:25.07, det blev jag mycket mer nöjd med 🙂DSC_4315

Väldigt krångligt med alla vändningar vilket jag inte tänkt på, trodde man skulle få in en rytm/flow, men nu vet man det! Ser fram emot nästa år, då får jag iaf kapa 10 sekunder till tycker jag 😀DSC_4321

Se följande inslag av Corren!

http://www.24corren.se/?clip=6965483

 

Kommentera