Vätternrundan till fots 12-14 september!

Äntligen är det dags! Som jag har längtat!
Med start 20:00 den 12 september ska jag erövra gränser från fyra landskap för att ta mig runt Vättern… gränser är ju något som en del tar sig över för att hjälpa andra och jag vill ju inte vara sämre varpå detta äventyr kommer användas som insamling till Läkare Utan Gränser.

Man kan tycka att vår vård är underbemannad och har långa köer, att vattnet från kranen inte är tillräckligt kallt på sommaren eller det är heta diskussioner om man ska ta ett vaccin eller inte. Det är dock så många människor som inte skulle ha en tanke på att beblanda sig med dessa problem, för de har det inte tillräckligt bra för att kunna uppleva problemen eller ha ett val när de blir sjuka. Detta är ju så grundligt som en mänsklig rättighet kan bli, ha tillgång till vatten och mat samt sjukvård. Det finns flera sätt de jobbar på och det går att läsa mer på Denna sida.

Mina två passioner, löpäventyr och hjälpa andra människor ska nu gå hand i hand och jag hoppas kunna generera en droppe till sjön som ska hjälpa folket där ute.

HJÄLP MIG SAMLA IN 10.000KR!

Bakgrund till utmaningen
Jag började springa från noll på våren 2008 och ökade sprang löpningen vilket ledde till löparknä, påväg tillbaka när jag kunde springa lite utan känning ville jag ha en rejäl utmaning så jag bestämde mig för att gå runt Vättern! Det skrevs om detta i Corren och jag gick iväg med en vandringsryggsäck med start i Motala… det gick inte som jag ville. Efter 8-9mil så började känningar komma av löparknät trots att jag gick och min utmaning fick avbrytas genom att föräldrarna kom och hämta mig. Jag sa då att jag ska ta revansch på den där sjön – den revanschen är nu kommen!

DSC_0446

Sen 2008 har jag så mycket mer i bagaget så det finns inte, jag kallar mig nu en ultralöpare och under denna utmaning så kommer jag ha support med mig, så jag gör inte detta själv utan vi gör det som ett team! Som gissat är nu målet satt lite högre satt än 2008.

Huvudmål – slå tidigare kända rekordet
1983-05-13 sprang Bertil Järlåker runt Vättern själv, det tog honom 47 timmar och 11minuter.

Stretchmål – slå långsammaste tiden på Vätternrundan
1971 – ”Expressens Gösta Ollén höll på att knäcka organisationen med att ta 44 timmar och 10 minuter på sig att fullborda turen runt Vättern.”

Det kommer självfallet gå att följa mig i realtid via GPS under utmaningen, mer information om det och planerat schema kommer framöver. Nu gäller det att ladda med två veckor kvar!

Karta

Donera

Nu kör vi!

DSC_0447

Kommentera