Test med BSX Insight

IMG_20150329_183637 (1)

Jag fick min lilla pryl för några dagar och igår var det dags att köra ett test med den. I dagsläget finns endast funktion för att göra test av laktattröskeln och ingen funktion för daglig aktivitet.
Joggade iväg från jobbet till World Class som uppvärmning, väl där så fick jag pilla lite med appen i telefonen för att få enheten ansluten, pulsmätaren misslyckades jag med att ansluta så körde puls via klockan istället. Jag angav min 10km tid till 40min vilket jag inte har en aning om ifall jag klarar i dagsläget, men skulle nog stämma hyfsat. Fick ut detta testprotokoll att följa med start i 5:49-tempo och ökning var 3:e minut:

Screenshot_2015-04-03-18-48-04

3:33-tempo fick mig ju att bli rädd kan jag ju säga med tanke på min form och att detta skulle bli mitt första snabba pass sen jag vet inte när… över 5 månader sen åtminstone.
Mentalt kände jag mig ju inte riktigt redo men det var nu bara att starta igång. Jag följde protokollet så gott det gick, ibland fick jag ta 1-3sek/km snabbare då det endast gick att ändra 0.1km/h på bandet, men ju snabbare tempo desto mindre fel. Redan vid 4:23-intervallen kände jag att detta aldrig kommer gå, var så himla varm av att springa inomhus men benen kändes ju iaf bra.
En intervall i taget och gick ändå helt ok, väl inne på näst sista så kände jag att detta kommer ju gå! Även om hela löpbandet skakade vid detta tempo..
Blir tuff andning på sista intervallen och sen var det slut, jag var mentalt inställd på att det var sista intervallen så jag hann hoppa av och trycka stopp innan jag noterade att den fortsatte med en intervall på 3:19-tempo som man borde ha fortsatt på, men tvivlar på att jag skulle orkat hela.

Efter passet så blev det dock inte så lyckat, någon tröskel gick inte att finna. Blev meddelad om att jag helt enkelt tränar för lite(typ :P)

IMG_20150402_164952

Har tagit kontakt med BSX och får se vad de säger om det hela, har inte möjlighet att ta ut exakt data den fick fram, de ligger helt klart efter i utvecklingen.
Får se hur detta slutar men jag hoppas på att BSX kan bli ett riktigt bra och roligt verktyg att använda, som den pryl och siffernörd man är. Bra mycket enklare än att behöva sticka sig med nålar för att få fram laktat.

Visst ser mätaren(med medhavd vadkompression) snygg ut?! 😀

DSC_0308

Fortsättning följer…

Kommentera