TNT-läger på Kullaberg

Äntligen var det dags att leda läger igen vilket jag inte gjort sen Edsåsdalen i somras, skadar ju inte heller att det var på Kullaberg som jag ”upptäckte” under Salomon Trail Tour Kullamannen förra året. Drog ner med ett skönt gäng på fredagen i bil för att på plats dra en tur ner till vattnet med Daniel innan alla kom dit. Ett välkomstmöte senare så var det dags för distanspass vid vattnet, har jag sagt att jag älskar att springa stig längs vatten?

Lite uppvärmda och glada körde vi sedan styrkepass innan vi högg in på en helt gudomlig ungtupp som var från en gård i närheten för att avsluta fredagen.

IMG_20150327_162850

OLYMPUS DIGITAL CAMERADSC_0286 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  DSC_0291

Lördagen var planen ett långpass, vi skulle vara ute och njuta så länge vi kunde helt enkelt. Delade in oss i två grupper och jag stack iväg med mitt gäng direkt från vandrarhemmet och längs vattnet bort till Arild för att där komma ut på Kullen där det blev väldigt bökig och rolig terräng. Såg till att vi tog oss ner till vattnet lite innan Nimis så att man kunde leka lite på de stora stenarna bort till Nimis där det blev lite kort. Efteråt blev det en rejäl brant uppförsbacke att ta sig upp på för att ha en kort ”plattare” bit och sen ta oss enda ner till vattnet igen. Där njöt vi av utsikten och tog kort medan vi hälsades på av ett par sälar(visste inte de fanns här?!).

På med handskar och ladda för att ta sig uppför Dödens zon – ja det är lika jobbigt som det låter 😀 Gissar på drygt 100hm på ca 200m kanske? Var som tur var inte jätteblött men ändå så löst så man lätt halkade med greppet, iaf jag som inte varit smart nog att ta med skor med riktigt grepp på…

En liten bit till togs innan det såklart var dags för att ta sig ner till vattnet IGEN! 😀 Detta ställe hade försätts med rep så blev lite enklare. Tog oss ner till grottorna vid vattnet som skapats när vattnet stod runt 10m högre upp än idag. Finns mycket intressant historia om Kullaberg!

Blev sedan en något lättare fortsättning bort mot fyren där vi intog lunch som hade körts ut!

Efter middagen stack vi ut på spetsen av udden för att sen ta den något snällare södra sidan tillbaka.

Det är sjukt hur magiskt det är på Kullaberg, så många klippor och områden som ser extremt osvenskt ut, det som gör det helt underbart att röra sig där!

DSC_0295

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alla fixade en heldag ute galant, förutom jag själv som fick soppatorsk på slutet då. Tillbaka i stugan fick vi en föreläsning av Mr Kullamannen Per Sjögren som sitter inne på så ofantligt mycket intressanta historier och fakta. Skönt att de nu fått tillbaka Dödens zon i Kullamannen vilket inte var fallet förra året när jag körde. 3 varv runt Kullen är helt klart en rejäl utmaning!

Avslutade sen med att ladda upp min kropp igen med en ytterst god middag!

DSC_0296

Söndag var nu tyvärr den dagen som återstod. Trots den långa dagen igår så lyckades alla samla bra kraft under backerintervallerna som vi körde ute på Kullen efter genomgång av teknik i både utförs och uppförslöpning. Kul att se sådan energi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tillbaka för lite god soppa innan det värsta var kvar, avsked…

Att få vara med på träningsläger och se dessa enskilda individer som sitter tysta i samma rum från början för att mot slutet bekantat sig och skaffat nya vänner, att se dom le genom tuffa passager, skratta tills man får ont i magen. Det är helt enkelt en helt underbar känsla, men sen tar äventyret slut för denna gång och man får hoppas att man träffar dom snart igen. Jag är alltid öppen för en löptur!! 😀

Tack gänget!! (ler fortfarande från helgen)

Kommentera